DECRET 219/1989, d'1 d'agost, de delegació de competències de la Generalitat a les comarques en matèria d'ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 6/1987, de 4 d'abril, sobre organització comarcal de Catalunya, inclou entre les competències comarcals aquelles que l'Administració de la Generalitat de Catalunya pot delegar a les comarques d'acord amb el que estableix la legislació de règim local.

La Llei 8/1987, municipal i de règim local de Catalunya, regula el règim general aplicable i el procediment a seguir en la delegació de competències als ens locals.

En aplicació del que preveuen les normes anteriors, pel present Decret s'acorda la delegació a les comarques de competències sobre un conjunt de materies relacionades amb la prestació del servei públic d'ensenyament per tal d'apropar-lo als administrats, amb el convenciment que la gestió d'aquest servei públic pels ens comarcals contribuirà a atendre en les millors condicions les exigències derivades de les peculiars circumstàncies que hi ha en el seu àmbit territorial;

És per això que, a proposta dels consellers de Governació i d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Transport escolar Es delega a les comarques les competències que la legislació vigent atribueix al Departament d'Ensenyament en relació amb la gestió del transport escolar col·lectiu i els ajuts individuals de desplaçament dels alumnes.

Article 2

Escoles-llar Es delega a les comarques les competències que la legislació vigent atribueix al Departament d'Ensenyament en relació amb l'establiment i la gestió de les escoles-llar.

Article 3

Menjadors i cantines escolars de centres públics d'àmbit supramunicipal Es deleguen a les comarques competències atribuïdes al Departament d'Ensenyament per la legislació vigent en relació amb la programació i la gestió de beques i ajuts de menjador, la programació, l'establiment i la gestió dels menjadors i les cantines escolars de centres públics que escolaritzin alumnes procedents de diversos municipis, tant de col·legis d'EGB com d'instituts d'ensenyaments secundaris, instituts de formació professional i instituts de batxillerat.

Article 4

Colònies i convivències escolars, rutes culturals i intercanvis escolars Es deleguen a les comarques les competències atribuïdes al Departament d'Ensenyament en relació amb la programació i la gestió de colònies i convivències escolars, rutes culturals, intercanvis escolars i, en particular, la gestió de beques i ajuts per a aquestes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR