DECRET 79/2001, de 6 de març, de creació de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3394, pàg. 7532, de 23.5.2001).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

79/2001, de 6 de març, de creació de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3394, pàg. 7532, de 23.5.2001).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La presència territorial de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ha de respondre a la realitat territorial del país i a la proximitat als ciutadans, que són els receptors dels serveis públics. Les característiques de les comarques de l’Ebre, que les configura com una àrea susceptible de ser considerada per part del Govern de la Generalitat de manera específica respecte de la presència de l’Administració de la Generalitat en el territori, aconsella modificar l’actual configuració territorial d’aquesta Administració, en el sentit de crear una delegació territorial del Govern de la Generalitat específica que abasti territorialment aquestes comarques per tal de garantir una gestió coordinada i eficaç dels assumptes que les afecten i que són competència de la Generalitat de Catalunya.

A l’empara de la Llei 1/1995, de 16 de març, per la qual s’aprova el Pla territorial general de Catalunya, es va procedir a elaborar un Pla territorial parcial per a les Terres de l’Ebre, que es troba en la fase final de la seva tramitació i que establirà el model territorial propi de la Terres de l’Ebre. Aquest fet reforça la necessitat que el Govern disposi d’una estructura administrativa específica per a aquestes comarques.

Aquest Decret s’emmarca dins les previsions dels articles 18 i 19 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada en vigor d’aquest Decret obligarà a reestructurar les unitats dels departaments de l’Administració de la Generalitat, de manera que els departaments que no tinguin una estructura territorial específica per a les Terres de l’Ebre hauran de revisar la seva estructura territorial. En aquest sentit, la disposició final 1 del Decret ja fa una previsió sobre l’adequació de l’estructura territorial dels departaments de l’Administració de la Generalitat a la nova realitat organitzativa derivada d’aquest Decret.

De conformitat amb les previsions de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR