DECRET 167/1981, de 2 de juliol, referent a la creació de les Delegacions Territorials del Departament de Governació a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'efectivitat dels principis descentralitzadors que inspiren la prestació dels diversos serveis que són competència del Departament de Governació exigeix la introducció, en aquesta estructura, dels oportuns òrgans territorials que permetin una gestió eficaç de les competències que el susdit Departament té assignades.

En aquesta línia, la creació de Delegacions Territorials del Departament a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, permetrà de constituir els elements aptes per a possibilitar, d'una part, el desplegament desconcentrat de les activitats del Departament en cadascun dels esmentats territoris i, per altra, una adequada coordinació de l'Administració descentralitzada del Departament.

Atès l'article 9.1 de l'Estatut de Catalunya, el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret de 18 de març de 1978 i el Decret de 18 de setembre de 1978 d'organització i competències dels òrgans dels Departaments.

Per tant, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es creen les Delegacions Territorials del

Departament de Governació a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en les quals s'integraran els diferents Serveis Territorials del susdit Departament, tant els existents com els que puguin crear-se en el futur. Aquestes Delegacions Territorials tindran llur seu, a cadascuna de les esmentades ciutats.

Article segon

- Els Delegats Territorials, que dependran

jeràrquicament del Conseller, tindran les funcions i competències que els siguin atribuïdes per aquest. En tot cas els hi correspondrà:

  1. Representar el Departament dins el seu àmbit territorial.

  2. Vetllar pel compliment de les disposicions legals relatives a les competències del Departament de Governació.

  3. Dirigir, impulsar, coordinar i supervisar el funcionament dels Serveis Territorials.

  4. Presidir les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR