DECRET 313/1987, de 26 d'octubre, de delimitació d'àrea de rehabilitació integrada del barri vell de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Les mesures generals de foment de l'activitat de rehabilitació resulten insuficients per aturar la degradació creixent dels nuclis vells de les ciutats, on, junt amb la baixa qualitat i l'obsolescència dels edificis, es dóna una concentració de situacions de marginació social.

El procés de renovació i de rehabilitació, per ser permanent en el temps, ha d'assegurar una recuperació del teixit social que doti de vitalitat nova aquestes àrees de la ciutat. En aquest sentit, la recuperació de la iniciativa privada, tant en l'activitat promotora com en la comercial i l'econòmica, resulta imprescindible, i exigeix la intervenció de la inversió pública per part de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Girona, segons els programes anuals que comporten la declaració de l'àrea de rehabilitació integrada.

Aquesta declaració va precedida de la figura de planejament adequada per a l'assoliment d'aquests objectius, que es concreta en el Pla especial de protecció del barri vell de Girona.

En conseqüència, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es declaren àrea de rehabilitació integrada el barri del Mercadal i el barri vell de Girona, delimitats pels carrers següents: plaça de la Independència, façanes dretes al riu Onyar entre el pont d'en Gòmea i la plaça de Sant Feliu, plaça de Sant Feliu, c. de J. Pons Martí, c. de Sant Pau, muralla nord, pujada del Castell, plaça del Dr. Figueres, plaça dels Jurats, passeig Reina Joanna, torre Gironella, muralla est, c. dels Caputxins, muralla sud, plaça de les Beates, plaça de Marvà, plaça de Catalunya, plaça de Pompeu Fabra, c. de les Fontanilles, av. de Sant Francesc, Gran Via de Jaume I, c. Nou, c. del Perill, plaça de Santa Susagna, c. de les Hortes, c. del Nord, plaça de la Independència.

Article 2

Les actuacions de rehabilitació podran acollir-se als beneficis establerts a l'article 9 del Reial Decret 2329/1983, de 28 de juliol, i, en particular a la subvenció parcial dels interessos en sis punts que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR