DECRET 256/1987, de 4 d'agost, sobre la delimitació com a Àrea de Rehabilitació Integrada de l'àmbit central de la ciutat de Mataró.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Les mesures generals de foment de l'activitat de rehabilitació d'habitatges són insuficients per aturar la degradació creixent dels nuclis vells de les ciutats, on, junt a la baixa qualitat i l'obsolescència dels edificis, es dóna una concentració de situacions de marginació social.

Perquè el procés de renovació i el de rehabilitació siguin permanents en el temps han d'assegurar una recuperació del teixit social que doti de nova vitalitat aquestes àrees de la ciutat. En aquest sentit, la recuperació de la iniciativa privada, tant en l'activitat promotora com en la comercial i l'econòmica, és imprescindible i exigeix la intervenció de la inversió pública per part de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Mataró, segons els programes anuals que comporten la declaració d'Àrea de Rehabilitació Integrada.

Aquesta declaració va precedida de la figura de planejament adequada per a l'assoliment d'aquests objectius, que es concreten al Pla General i al Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic.

En conseqüència, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es declara Àrea de Rehabilitació Integrada l'àmbit central de la ciutat de Mataró, delimitat al plànol proposat que aprovà el Ple de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Mataró en sessió ordinària celebrada el dia 22 de desembre de 1986.

Article 2

Les actuacions de rehabilitació podran acollir-se als beneficis establerts a l'article 9 del Reial Decret 2329/1983, de 28 de juliol, i, en particular, a la subvenció parcial dels interessos en sis punts que regula l'article 14.b) de l'esmentat Reial Decret.

Article 3

El Consell Executiu podrà declarar urgent l'ocupació dels béns afectats per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR