DECRET 32/1995, de 25 de gener, pel qual es denega la petició de modificació de les demarcacions comarcals de la Selva i del Gironès formulada per l'Ajuntament de Caldes de Malavella.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 9 d'abril de 1991 l'Ajuntament de Caldes de Malavella, en sessió plenària, i amb el quòrum establert a l'article 54 del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, va prendre l'acord d'exercir la iniciativa per a la modificació de les demarcacions comarcals de la Selva i del Gironès, per tal que s'adscrigués el municipi de Caldes de Malavella, de la comarca de la Selva, a la comarca del Gironès. En el mateix acord s'aprovà la memòria justificativa relativa al compliment dels criteris de l'article 2 de la Llei 6/1987, de 4 d'abril, sobre l'organització comarcal de Catalunya, i s'acordà sol·licitar al Departament de Governació la tramitació del corresponent expedient de modificació de les divisions comarcals.

L'expedient es va sotmetre a informació pública mitjançant un Edicte del director general d'Administració Local de 17 d'agost de 1992, i a consulta dels consells comarcals de la Selva i del Gironès, de la Diputació de Girona i dels ajuntaments dels municipis limítrofs al de Caldes de Malavella, en qualitat d'ens locals afectats. El Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona van emetre informe desfavorable sobre la modificació de límits comarcals plantejada.

En data 22 de juny de 1994 la Comissió de Delimitació Territorial, com a òrgan d'estudi, consulta i proposta en relació amb les matèries relatives a la modificació dels límits territorials dels ens locals de Catalunya, va emetre informe preceptiu sobre l'expedient, el qual va ser desfavorable a la modificació dels límits comarcals de la Selva i el Gironès, en considerar que els vincles funcionals que existeixen entre Caldes de Malavella i els municipis limítrofs de la comarca del Gironès són menys rellevants que els vincles de naturalesa diversa que, tant en l'actualitat com històricament, uneixen el dit municipi de Caldes de Malavella amb Santa Coloma de Farners, capital comarcal, i amb altres municipis de la comarca de la Selva.

En data 17 de novembre de 1994 la Comissió Jurídica Assessora, òrgan consultiu del Govern de la Generalitat de Catalunya, va emetre dictamen preceptiu sobre l'expedient, el qual va ser desfavorable a la modificació dels límits comarcals de referència, en fer constar que no s'acredita, a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR