DECRET 224/2002, de 27 d'agost, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal d'Alcanar per constituir un nou municipi amb la denominació de les Cases de Mar.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 224/2002, de 27 d'agost, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal d'Alcanar per constituir un nou municipi amb la denominació de les Cases de Mar.

El 31 d'agost de 1998, la Comissió promotora per a la segregació del nucli de les Cases d'Alcanar va presentar davant l'Ajuntament d'Alcanar la sol·licitud de segregació del nucli de les Cases d'Alcanar per a la creació d'un nou municipi independent denominat les Cases de Mar. Els veïns que van signar la sol·licitud suposen una majoria de més del 50% del cens de l'ens local i compleixen, per tant, el requisit establert a l'article 17.1.a) de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, quant a la legitimació per iniciar un expedient d'alteració de termes municipals.

El 30 d'octubre de 1998, l'Ajuntament d'Alcanar va acordar iniciar la instrucció de l'expedient promogut per part dels veïns de les Cases d'Alcanar i el va sotmetre a informació pública i a informe del Consell Comarcal del Montsià i de la Diputació de Tarragona. Tant el Consell Comarcal del Montsià com la Diputació de Tarragona van informar desfavorablement sobre la proposta de segregació, per no complir amb els requisits exigits per l'article 15.1.a) i d) de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya.

Finalment l'Ajuntament d'Alcanar, per acord de ple de 30 de novembre de 2000, va acordar per unanimitat dels membres integrants de la corporació denegar l'alteració del terme municipal d'Alcanar per constituir un nou municipi denominat les Cases de Mar. L'expedient va ser tramès al Departament de Governació i Relacions Institucionals el 2 de gener de 2002.

La Comissió de Delimitació Territorial, en sessió de 5 de març de 2002, va emetre informe desfavorable sobre l'expedient en considerar que no es compleixen tots i cadascun dels requisits legals per poder constituir un nou municipi.

En data 10 d'abril de 2002 es va posar en coneixement l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en data 30 de maig de 2002, va emetre dictamen preceptiu sobre l'expedient, que va ser desfavorable a la segregació, en mancar diverses condicions que l'ordenament estableix per a la creació de nous municipis -diferenciació territorial i població- quan totes són imprescindibles.

Per tot això, tenint en compte que no hi ha nuclis territorialment diferenciats, atès que entre els nuclis de població d'Alcanar i les Cases...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR