ORDRE AAR/495/2010, de 22 d'octubre, per la qual es modifica el Reglament de la Denominació d'Origen Catalunya, aprovat per l'Ordre ARP/149/2005, d'11 d'abril, per la qual es crea la Denominació d'Origen Catalunya i se n'aprova el Reglament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/495/2010, de 22 d'octubre, per la qual es modifica el Reglament de la Denominació d'Origen Catalunya, aprovat per l'Ordre ARP/149/2005, d'11 d'abril, per la qual es crea la Denominació d'Origen Catalunya i se n'aprova el Reglament.

El Consell Regulador de la denominació d'origen Catalunya proposa la modificació del seu Reglament per tal d'afegir un apartat al seu article 52 a fi de possibilitar al Consell Regulador la imputació de pagaments de deutes més antics d'aquells operadors que sol·licitin nous serveis, així com incloure zones de producció ja incloses a la resta de reglaments de les denominacions d'origen catalanes, i en concret de les denominacions d'origen Empordà, Penedès, Pla de Bages i Costers del Segre. A més, proposa ampliar la seva zona de producció amb la inclusió de dues hectàrees de la parcel·la corresponent a la denominada Finca Can Gabús.

Així mateix, el Consell Regulador proposa ampliar el llistat de varietats de vitis vinifera també incorporades a la resta de denominacions d'origen catalanes i adaptar-se així als diferents reglaments. Així mateix, s'inclou un article que possibiliti al Consell Regulador, pel cas en què una persona operadora tingui deutes pendents amb el Consell i demani nous serveis, atorgui a aquest els mecanismes suficients per a la efectiva liquidació de les obligacions econòmiques de les seves persones inscrites.

D'acord amb el que estableix l'article 4.3 de la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, la modificació dels reglaments de les denominacions d'origen vitivinícoles requereix l'informe tècnic de l'Institut Català de la Vinya i el Vi i l'article 9.4 estableix que aquesta modificació s'ha d'efectuar a instància del Consell Regulador que gestiona la denominació d'origen i resolta pel conseller o consellera competent en matèria d'agricultura.

El Decret 474/2008, de 28 de desembre, pel qual es desenvolupa la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, estableix en l'article 7 el procediment per efectuar la modificació del reglament d'una denominació d'origen vitivinícola.

Valorada la sol·licitud del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Catalunya de modificar els annexos 2 i 3 del seu Reglament i d'acord amb l'informe tècnic emès per l'Institut Català de la Vinya i el Vi;

D'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora;

D'acord amb la proposta del titular l'Institut Català de la Vinya i el Vi, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'afegeix un apartat 8 a l'article 52 de l'Ordre ARP/149/2005, d'11 d'abril, per la qual es crea la Denominació d'Origen Catalunya i se n'aprova el Reglament, amb la redacció següent:

“8. En cas que una persona operadora tingui deutes previs amb el Consell Regulador i sol·liciti nous serveis, el Consell Regulador podrà imputar el pagament als deutes més antics, i per tant, no tindrà obligació de desenvolupar el servei sol·licitat fins que aquest hagi estat liquidat.”

Article 2

Es modifica l'annex 2 de l'Ordre ARP/149/2005, d'11 d'abril, relatiu a les zones de producció, que passa a tenir la redacció següent:

“Annex 2

Zones de producció

Abrera

Agramunt, l'antic agregat de Montclar

Agullana

Aiguamúrcia

Albi, l'

Albiol, l'

Aleixar, l'

Alfarràs

Alcarràs: les parcel·les núm. 9022, 9017 i 9005 del polígon cadastral núm. 6 i les parcel·les núm. 3, 57, 9001, 9003, 9004, 9007 i 9027 del polígon cadastral núm. 15

Albinyana

Alcover

Alella

Alforja

Algerri

Alió

Almacelles: les parcel·les núm. 25, 180, 193 i 196 del polígon cadastral núm. 5

Almenar

Almoster

Alòs de Balaguer

Alpicat

Altafulla

Ametlla de Mar, l'

Ametlla de Segarra, l'

Arbeca

Arboç, l'

Argentera, l'

Argentona

Arnes

Artés

Artesa de Segre

Ascó

Avinyó

Avinyonet de Penedès

Avinyonet de Puigventós

Barcelona, la parcel·la núm. 1 del polígon cadastral núm. 1

Balaguer

Balsareny

Banyeres del Penedès

Barberà de la Conca

Batea

Begues

Begur

Belianes

Bellaguarda

Bellvei

Bellmunt del Priorat

Bellprat

Benissanet

Bisbal del Penedès, la

Bisbal de Falset, la

Biure

Blancafort

Boadella i les Escaules

Bonastre

Borges Blanques, les: les parcel·les núm. 30 i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR