ORDRE ARP/97/2004, de 5 d'abril, per la qual es modifica el Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre i el seu Consell Regulador.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/97/2004, de 5 d'abril, per la qual es modifica el Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre i el seu Consell Regulador.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre ha proposat a l'Institut Català de la Vinya i el Vi, l'ampliació de la llista de varietats Vitis vinifera per produir raïms blancs aptes per elaborar vins protegits amb la varietat anomenada albarinho.

La proposta d'ampliació del llistat de varietats de Vitis vinifera ve fonamentada amb els estudis tècnics, els treballs culturals, les determinacions analítiques i els tastos organolèptics que ha realitzat l'Institut Català de la Vinya i el Vi des de l'any 1983 fins al 1990, i de l'any 2002 fins a l'actualitat, els quals aconsellen acceptar aquesta proposta d'incorporació com a varietat autoritzada.

D'acord amb el que estableixen el Reglament CE 1493/1999, de 17 de març, pel qual s'estableix l'organització comuna del mercat vitivinícola i d'altres reglaments que el desenvolupen; la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola; el Reial decret 1472/2000, de 4 d'agost, pel qual es regula el potencial de producció vitivinícola; l'Ordre de 28 de maig de 1986, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre i el seu Consell Regulador (DOGC núm. 701, de 17.6.1986), i amb les ordres de 20 de gener de 1988, de 10 de maig de 1988, de 19 de juliol de 1991, de 20 de juny de 1995 i de 3 de desembre de 1998, de modificació d'aquest Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

Valorats els informes emesos pels serveis tècnics de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'autoritza la inclusió de lavarietat de Vitis vinifera productora de raïm blanc anomenada albarinho, dins de les autoritzades per elaborar vins protegits per la Denominació d'Origen Costers del Segre.

Article 2

Es modifica l'article 5.1 del Reglament de la Denominació d'Origen Costers del Segre, el qual queda redactat de la manera següent:

5.1 L'elaboració de vins protegits es realitzarà exclusivament amb raïms de les varietat recomanades següents: macabeu, xarel·lo, parellada, chardonnay...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR