DECRET 66/1988, de 10 de març, pel qual es modifica el Decret 33/1983, de 10 de febrer, sobre Denominacions Genèriques de Qualitat, i les Ordres dictades en el seu desplegament i execució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Atès que el Decret 33/1983, de 10 de febrer, creà la qualificació de Denominacions Genèriques de Qualitat per garantir l'origen i la qualitat dels productes alimentaris, desplegant així el que preveu l'article 96 de la Llei 25/1970 de l'Estatut de la vinya, del vi i dels alcohols;

Atès que en base a aquest Decret s'han anat creant Denominacions Genèriques de Qualitat;

Atès que els productes fins ara emparats sota aquestes denominacions fan referència a un lloc geogràfic específic de procedència del producte, a una raça o varietat de la matèria primera, mentre que altres al·ludeixen als sistemes de producció, d'elaboració o de transformació;

Atès que la qualificació com a genèrica pot induir a confusió al consumidor;

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca,

Decreto:

Article 1

Es modifica el títol del Decret 33/1983, de 10 de febrer, sobre Denominacions Genèriques de Qualitat, que queda redactat de la forma següent: "Decret 33/1983, de 10 de febrer, sobre Denominacions de Qualitat".

Article 2

Queda suprimida la menció "Genèrica" en tot l'articulat del Decret 33/1983, de 10 de febrer.

Article 3

Queda suprimida la menció "Genèrica" en els títols i en tot l'articulat de les Ordres del Departament d'Agricultura, Rmaderia i Pesca dictades en desplegament i execució del Decret 33/1983, de 10 de febrer, sobre Denominacions Genèriques de Qualitat, que es detallen a l'Annex de la present disposició.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de març de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Miró i Ardèvol Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Ordre de 2 de febrer de 1984, per la qual es desplega el Decret 33/1983, de 10 de febrer, sobre Denominacions Genèriques de Qualitat (DOGC núm. 409).

Ordre de 4 de juny de 1985, per la qual es crea la Denominació Genèrica de Qualitat Ratafia Catalana i el seu Consell Provisional (DOGC núm. 563).

Ordre de 10 de desembre de 1985, per la qual es reglamenta la Denominació Genèrica de Qualitat Ratafia Catalana i el seu Consell (DOGC núm. 628).

Ordre de 3 d'abril de 1986, per la qual es crea la Denominació Genèrica de Qualitat Musclos del Delta de l'Ebre i el seu Consell provisional (DOGC núm. 678).

Ordre de 23 de setembre de 1986, per la qual es reglamenta la Denominació Genèrica de Qualitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR