ORDRE CMC/283/2009, de 27 de maig, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a consells comarcals, ajuntaments de Catalunya i ens que en depenen, per a la programació estable d'accions de promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/283/2009, de 27 de maig, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a consells comarcals, ajuntaments de Catalunya i ens que en depenen, per a la programació estable d'accions de promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya.

Per tal de potenciar la programació estable d'accions de promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya, i amb voluntat de garantir la continuïtat d'aquesta actuació;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a consells comarcals, ajuntaments i ens que en depenen, per a la programació estable d'accions de promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 27 de maig de 2009

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport als consells comarcals, ajuntaments i ens públics que en depenen per a la realització de projectes estables, i amb voluntat de continuïtat, de promoció de la lectura en l'àmbit de les biblioteques de Catalunya que es duguin a terme durant l'any de publicació de la convocatòria.

1.2 Tenen aquesta consideració els projectes que tinguin per finalitat la millora de les habilitats lectores i l'augment qualitatiu i quantitatiu en l'ús dels serveis bibliotecaris en l'àmbit de les biblioteques públiques de Catalunya. S'entén com a projecte estable el conjunt d'accions que les biblioteques dediquen a projectar, coordinar, dirigir, presentar o difondre accions relacionades amb la lectura i els serveis bibliotecaris amb vocació de permanència o continuïtat de, com a mínim, dos anys naturals. Aquest conjunt d'accions poden incloure activitats de sensibilització lectora, promoció i formació de l'hàbit de la lectura i ús dels serveis bibliotecaris.

1.3 Queden excloses d'aquestes línies de subvenció les campanyes publicitàries puntuals i els productes promocionals, així com la programació d'activitats culturals o lectores que comptin amb el suport econòmic del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat. Així mateix, en queden exclosos els projectes que no prevegin la seva difusió, com a mínim, en català o aranès.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions els consells comarcals, ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen de municipis de fins a 50.000 habitants que participin en la prestació de serveis de lectura pública.

.3 Incompatibilitats

No hi poden optar aquells sol·licitants que hagin obtingut una subvenció per al mateix projecte de qualsevol òrgan o organisme del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, o participat per aquest.

.4 Requisits

Per poder optar a les subvencions, el projecte presentat ha de tenir, com a mínim, abast municipal. Les accions programades han de ser coherents amb els objectius del projecte presentat i han de tenir per finalitat la millora de les habilitats lectores informacionals i l'increment dels usuaris de les biblioteques públiques.

Els projectes han de definir clarament els objectius, la gestió, el calendari, la programació prevista durant l'any de publicació de la convocatòria, la participació dels recursos bibliotecaris i el pressupost anual.

.5 Quantia i despeses subvencionables

5.1 Les subvencions consisteixen en una dotació econòmica no percentual i són concedides en funció de les disponibilitats pressupostàries i tenint en compte els criteris de valoració fixats a la base 9.

5.2 L'import màxim de la subvenció no pot superar el 50% del cost total del pressupost del projecte.

Això no obstant, un cop finalitzat el procés de valoració dels expedients, a la vista dels projectes presentats i en funció de las disponibilitats pressupostàries, aquest límit percentual pot ser incrementat fins al 75% per a aquells municipis que obtinguin la puntuació més alta d'entre els que formin part dels grups de població següents:

  1. Municipis de fins a 5.000 habitants.

  2. Municipis d'entre 5.001 a 25.000 habitants.

  3. Municipis d'entre 25.001 a 50.000 habitants.

    5.3 Només poden ser objecte de subvenció els serveis professionals o caixets i les despeses de muntatge i difusió vinculades directament a l'activitat. En cap cas seran subvencionades les despeses generals de funcionament dels equipaments bibliotecaris, la remuneració del personal bibliotecari o les despeses de lloguer d'espais.

    .6 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    6.1 Documentació general:

  4. Còpia compulsada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR