DECRET 181/2003, de 22 de juliol, pel qual es deroguen diversos decrets pels quals es regulen fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET 181/2003, de 22 de juliol, pel qual es deroguen diversos decrets pels quals es regulen fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al Boletín Oficial del Estado o al diari oficial que correspongui.

Per altra banda, els decrets 353/1994, de 29 de novembre, i 165/1995, de 16 de maig, regulen els fitxers automatitzats de dades de caràcter personal gestionats pels Departaments de Comerç, Consum i Turisme, per una banda, i d'Indústria i Energia de l'altra, departaments que van ser objecte d'unificació en una única estructura organitzativa mitjançant la creació del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme pel Decret 189/1996, de 7 de juny, de supressió, creació i reorganització de departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, publicat al DOGC núm. 2216, de 10.6.1996.

Amb posterioritat, el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i la seva composició i de determinació del nombre de departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat, publicat al DOGC núm. 3754, de 5.11.2002, va unificar les estructures orgàniques del Departament de Treball i del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme amb la creació del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Tenint en compte les activitats desenvolupades en l'àmbit del Departament, les necessitats sorgides en el temps transcorregut de la publicació de les disposicions reglamentàries esmentades i la necessària adaptació de les normes reguladores dels fitxers als nous canvis organitzatius en l'àmbit del Departament i a les previsions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, es considera convenient establir una nova regulació en l'àmbit del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal ja creats o que són objecte de nova creació, i també modificar o suprimir alguns dels ja existents.

D'altra banda, la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers/es de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR