ORDRE AAM/73/2013, de 23 d'abril, per la qual es modifica l'Ordre AAM/28/2012, de 14 de febrer, per la qual s'estableix la localització del descans setmanal i els horaris de sortida i entrada de port de les embarcacions d'arrossegament a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

La Constitució espanyola, a l’article 149.1.19, estableix que la pesca marítima és competència exclusiva de l’Estat, sens perjudici de les competències que en matèria d’ordenació del sector pesquer s’atribueixin a les comunitats autònomes.

L’article 119.4 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència compartida en matèria d’ordenació del sector pesquer. Aquesta competència inclou, en tot cas, l’ordenació i les mesures administratives d’execució relatives a les condicions professionals per a l’exercici de la pesca, la construcció, la seguretat i el registre oficial de vaixells, les confraries de pescadors i les llotges de contractació.

El concepte d’ordenació del sector pesquer ha estat delimitat per diverses sentències del Tribunal Constitucional, i és amb aquesta interpretació del Tribunal Constitucional com es recull en el mateix Estatut. Entre les condicions professionals per a l’exercici de la pesca que s’hi esmenten es preveuen la localització temporal de la jornada de pesca i el descans setmanal.

En el marc de la normativa bàsica de l’Estat constituïda pel Reial decret 1440/1999, de 10 de desembre, pel qual es regula l’exercici de la pesca amb arts d’arrossegament de fons en el calador nacional mediterrani, i l’Ordre ARM/3019/2011, de 3 de novembre, per la qual s’estableixen les disposicions necessàries per regular l’activitat dels vaixells d’arrossegament de fons que operen en caladors llunyans del golf del Lleó, l’Ordre AAM/28/2012, de 14 de febrer, per la qual s’estableix la localització del descans setmanal i els horaris de sortida i entrada de port de les embarcacions d’arrossegament a Catalunya, detalla les condicions en què s’han d’aplicar en la totalitat dels ports catalans la reglamentació base en matèria d’horaris de pesca i estableix en la disposició final una especificitat respecte del port de Blanes.

D’acord amb el que preveu l'article 13 del Decret 152/1991, de 17 de juny, de regulació de les confraries de pescadors, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims ha procedit a ratificar dos acords relatius als horaris de sortida de port de la flota d’arrossegament de Girona, aprovats per la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, en relació amb els ports de Roses i Palamós i en relació amb les embarcacions amb base als port situats al nord del paral·lel del cap de Creus, quan hagin d’accedir als caladors situats al sud, que s’incorporen a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR