DECRET 390/2011, de 13 de setembre, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Baldomar, al terme municipal d'Artesa de Segre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

390/2011, de 13 de setembre, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Baldomar, al terme municipal d'Artesa de Segre.

D'acord amb el que estableix l'article 79 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, la Junta Veïnal de Baldomar, en data 2 d'abril de 2009, va presentar la sol·licitud d'inici de l'expedient de creació de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Baldomar a l'Ajuntament d'Artesa de Segre, el qual, mitjançant l'acord plenari d'1 de juny de 2009, va informar favorablement l'expedient per a la constitució de l'esmentada entitat.

En data 2 de novembre de 2009 la secretària de l'Ajuntament d'Artesa de Segre va certificar que l'expedient havia estat sotmès a informació pública mitjançant l'exposició de l'acord en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació dels corresponents anuncis en el DOGC núm. 5443, de 14.8.2009, i en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida núm. 114, de 13.8.2009.

Durant el tràmit d'informació pública no es va presentar cap al·legació.

L'expedient va tenir entrada en el Registre general del Departament de Governació i Administracions Públiques el 3 de novembre de 2009.

Mitjançant l'informe de 6 d'octubre de 2010, els Serveis Tècnics de la Direcció General d'Administració Local van informar favorablement sobre l'expedient administratiu, atès que en aquest s'acredita el compliment dels requisits establerts en la legislació de règim local per a la creació d'una entitat municipal descentralitzada.

La Comissió de Delimitació Territorial, en sessió de 17 de novembre de 2010, va informar favorablement sobre l'expedient, i la Comissió Jurídica Assessora, en sessió de 7 d'abril de 2011, va emetre dictamen favorable.

Per tot això, tenint en compte que està acreditat que a l'àmbit de Baldomar concorren circumstàncies de naturalesa geogràfica, històrica, social, econòmica o administrativa que justifiquen la creació de l'entitat municipal descentralitzada, que compta amb els recursos suficients per complir les seves atribucions i que la seva constitució no suposarà una pèrdua de qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi d'Artesa de Segre;

Atès el que disposen els articles 79 i 80 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR