DECRET 410/1987, de 22 de desembre, de creació del Comitè d'Habitatges Socials CECA de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 272/1988 i 149/1989.

La CECA ajuda a la modernització d'habitatges i a la construcció o compra d'habitatges nous per a treballadors dels sectors del carbó i de l'acer mitjançant l'assignació de préstecs a llarg termini amb una taxa d'interès molt baixa, tot això gràcies a l'article 54 del tractat CECA, que autoritza la Comissió de les Comunitats Europees a facilitar el finançament de programes d'inversions, de treballs i d'instal·lacions que contribueixin directament a la competitivitat dels productors de carbó i d'acer, i d'acord amb les orientacions per a la posada en pràctica del vigent desè programa d'habitatges socials CECA, aplicable durant el període 1984-1988, que es troben recollides en el Diari Oficial de les Comunitats Europees C-119, de 14 de maig de 1985, i amb les condicions imposades per la Comissió de les Comunitats Europees.

L'obtenció dels préstecs esmentats serà un factor important d'ajuda als treballadors dels sectors del carbó i de l'acer en uns moments de reestructuració de tots dos sectors, de manera que aquests podran disposar d'un nou instrument per al rellançament de les seves economies domèstiques. Perquè això es pugui produir, és necessària la creació d'un Comitè d'Habitatges CECA a Catalunya.

És per això que, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia, i després de la deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Comitè d'Habitatges Socials CECA de Catalunya, per assistir a l'execució de Programes d'Habitatges Socials CECA d'acord amb les orientacions que la Comissió estableixi.

Article 2

Les funcions del Comitè seran:

  1. Conèixer les sol·licituds adreçades a la Comissió de les Comunitats Europees en matèria de préstecs per a la construcció, l'adquisició i la rehabilitació d'habitatges CECA.

  2. Donar a conèixer el programa d'ajuts i els criteris d'adjudicació, trametre i informar sobre les sol·licituds, proposar l'entitat financera que haurà d'intervenir i conèixer qualsevol altra qüestió que pugui estar relacionada amb aquesta matèria.

Article 3

El Comitè es compon de:

  1. Representats de l'Administració: El Director General d'Energia, que el presidirà. Un representant de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Un representant de la Direcció General de Programació Econòmica del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR