RESOLUCIÓ JUS/4180/2010, de 15 de desembre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Advocats de Reus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/4180/2010, de 15 de desembre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Advocats de Reus.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Reus a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, incoat arran de la sol·licitud de 26 d'octubre de 2009, del qual resulta que en data 22 de setembre de 2010 es va presentar el text dels Estatuts adaptat als preceptes de la Llei esmentada, aprovat en les assemblees generals extraordinàries del Col·legi de dates 24 de juliol de 2009 i 22 de juliol de 2010;

Atesos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució JUS/1578/2006, de 16 de maig (DOGC núm. 4640, de 24.5.2006);

Vist que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Vist que aquest expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Reus a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 15 de desembre de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d'Advocats de Reus

Títol 1

Del Col·legi

Article 1

Del Col·legi d'Advocats

El Col·legi d'Advocats de Reus és una corporació de dret públic emparada per la llei, amb personalitat jurídica pròpia i capacitat plena per al compliment de les seves finalitats, que es configura com una instància de gestió dels interessos públics vinculats a l'exercici de la professió d'advocat/da i com a vehicle de participació de les persones col·legiades en l'administració d'aquests interessos, i pot exercir i prestar serveis als col·legiats/des en règim de dret privat.

Article 2

Normativa aplicable

El Col·legi es regeix per la següent normativa:

  1. L'aprovada per la Generalitat de Catalunya, en el marc de les seves competències.

  2. L'aprovada pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, així com la normativa estatal bàsica i la normativa comunitària.

  3. Aquests Estatuts, els reglaments de règim interior i acords que aprovin els seus òrgans.

  4. Altres normatives que siguin d'aplicació i entre aquestes l'aprovada per l'Estat espanyol en l'exercici del seu àmbit competencial.

Article 3

Domicili social i àmbit d'aplicació

El domicili del Col·legi d'Advocats de Reus és a l'avinguda de Marià Fortuny, 83, 1a planta.

L'àmbit territorial comprèn el territori de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre.

Article 4

Finalitat del Col·legi

Són finalitats essencials del Col·legi:

D'acord amb la Llei de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals de Catalunya, i la resta de la normativa aplicable, les finalitats essencials del Col·legi són l'ordenació, la representació i la defensa de la professió i dels interessos professionals de les persones col·legiades, la seva formació professional permanent, garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió, així com vetllar perquè l'actuació dels col·legiats/des respongui als interessos i a les necessitats de la societat i la col·laboració en la promoció i administració de la justícia.

Article 5

Funcions públiques del Col·legi

Són funcions pròpies del Col·legi per assolir els seus objectius:

  1. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi en l'àmbit col·legial, vetllar pel compliment dels deures i de les obligacions de les persones col·legiades, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans, i proposar a l'Administració l'adopció de mesures en relació amb l'ordenació i la regulació de l'accés i l'exercici de la professió.

  2. Vetllar pels drets i pel compliment dels deures i les obligacions dels col·legiats i perquè no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars en relació amb la professió d'advocat, i adoptar, si s'escau, les mesures i les accions establertes per l'ordenament jurídic.

  3. Exercir la potestat disciplinària sobre els col·legiats, en els termes establerts per la llei i les normes pròpies del Col·legi.

  4. Participar en el procediment d'obtenció de l'acreditació d'aptitud per a l'exercici de la professió d'advocat, d'acord amb la llei.

  5. Adoptar les mesures necessàries per facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment del que estableixen la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  6. Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en òrgans administratius quan així es prevegi legalment i emetre els informes que ens siguin requerits per òrgans o autoritats administratius i judicials.

  7. Informar sobre els projectes de disposicions generals que afectin la professió d'advocat o la institució col·legial.

  8. Fomentar l'ús de la llengua catalana entre les persones col·legiades i en els àmbits institucionals i socials en els quals s'exerceix la professió.

  9. Informar en els procediments judicials i administratius en els quals es discuteixin qüestions que afectin els col·legiats.

  10. Promoure i fomentar especialment la formació inicial i continuada en matèria de deontologia professional mitjançant cursos adreçats a les persones col·legiades tant en l'àmbit del Col·legi com en el de les universitats de la seva demarcació territorial.

  11. Exercir la potestat normativa d'autoorganització i funcionament i en conseqüència elaborar, aprovar i modificar els seus propis estatuts i reglaments i sotmetre'ls als requisits legals vigents.

    I) Organitzar i gestionar els serveis d'ofici i assistència jurídica gratuïta, assistència al detingut i el servei d'orientació jurídica i tots aquells que es puguin crear, d'acord amb la llei, a fi de garantir l'accés dels ciutadans a un assessorament, una defensa jurídica i una representació tècnica de qualitat.

  12. Exercir i promoure la representació de l'advocacia en els consells socials i òrgans de govern universitaris, en els termes establerts en les normes que els regulen.

  13. Complir i fer complir a les persones col·legiades, en allò que afecti la professió, les disposicions adoptades pels òrgans col·legials en matèria de la seva competència.

  14. Potenciar la publicitat institucional.

  15. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional.

  16. Exercir les funcions assignades als col·legis professionals per la llei d'accés a la professió d'advocat, i especialment participar en el procediment d'obtenció de l'acreditació d'aptitud per a l'exercici de la professió col·legiada, en el cas que la llei estableixi aquest requisit.

  17. Adoptar les mesures necessàries per facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment del que estableixen la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  18. Defensar l'Estat social i democràtic de dret proclamat en la Constitució i l'Estatut d'autonomia de Catalunya i treballar per la promoció i defensa dels drets humans i de les llibertats públiques.

  19. Altres funcions de naturalesa pública que els atribueix la legislació vigent.

Article 6

Altres funcions del Col·legi

Com a entitat de base associativa privada, el Col·legi d'Advocats de Reus exerceix les activitats següents:

  1. Fomentar i prestar serveis en interès de les persones col·legiades i de la professió en general.

  2. Intervenir per via de mediació o d'arbitratge en els conflictes professionals que es puguin donar entre persones col·legiades o entre aquestes i terceres persones, sempre que ho sol·licitin de comú acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR