DECRET 420/2000, de 27 de desembre, de constitució del Consorci de l'Habitatge de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

420/2000, de 27 de desembre, de constitució del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

La Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, regula l’exercici de les competències de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres, en matèria d’habitatge. Concretament, d’acord amb els articles 85 i 86 de la Carta, la planificació, la programació i la gestió de l’habitatge públic, en règim de propietat i de lloguer, en el terme municipal de Barcelona, correspon exclusivament al Consorci creat per l’article 61.7 de la mateixa Carta municipal de Barcelona.

D’altra banda, l’esmentat article 61 estableix les normes generals aplicables als consorcis legals, i estableix que els estatuts determinaran el règim orgànic i funcional que cal tenir en compte.

Així mateix, l’article 61.2 de la Carta disposa que l’Ajuntament de Barcelona, en relació als serveis que gestioni en el moment de creació del Consorci, pot optar entre integrar-los al Consorci amb la forma de gestió que aquest acordi o bé que el Consorci creï un ens personalitzat per dur a terme aquesta gestió.

A l’empara d’aquest marc legal i atès, així mateix, l’article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, s’acorda la constitució del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

Tanmateix, les administracions consorciades acorden que les funcions que d’acord amb la Carta municipal corresponen al Consorci es desenvoluparan de manera progressiva, assumint el Consorci des de l’inici la planificació i la programació de les polítiques d’habitatge públic al terme municipal de Barcelona sense assumir, però, de manera directa la seva gestió ni, per tant, integrar en el Consorci les estructures que actualment duen a terme la gestió d’aquestes polítiques d’habitatge. En conseqüència, els Estatuts del Consorci només desenvolupen les funcions que aquest assumeix des del primer moment: la planificació i la programació de les polítiques d’habitatge públic al terme municipal de Barcelona.

Per tot això, a proposta dels consellers de Governació i Relacions Institucionals i de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Generalitat de Catalunya participa en el Consorci de l’Habitatge de Barcelona creat per l’article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 2

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona té personalitat jurídica pròpia per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S’aproven els Estatuts que han de regir el Consorci de l’Habitatge de Barcelona, que s’adjunten a l’annex d’aquest Decret.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 27 de desembre de 2000

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Josep Antoni Duran i Lleida

Conseller de Governació i Relacions

Institucionals.

Pere Macias i Arau

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Estatuts del Consorci de l’Habitatge de Barcelona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Denominació, naturalesa i administracions participants

Es denomina Consorci de l’Habitatge de Barcelona l’ens públic associatiu, creat per l’article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Article 2

Finalitat

2.1 El Consorci de l’Habitatge de Barcelona té per finalitat el desenvolupament en l’àmbit municipal de Barcelona de les funcions, activitats i serveis en matèria d’habitatge públic que li atribueix en exclusiva per l’àmbit del terme municipal de Barcelona, l’article 85 de la Carta municipal de Barcelona.

2.2 Concretament, correspon al consorci la planificació, la programació i la gestió de l’habitatge públic, en règim de propietat i de lloguer, en el terme municipal de Barcelona, en el marc de les disposicions generals establertes pel Govern de la Generalitat en relació amb aquest àmbit sectorial.

Article 3

Domicili

El domicili del Consorci queda establert a la ciutat de Barcelona.

Article 4

Règim jurídic

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona, en tant que ens públic de caràcter associatiu, es regeix per aquests Estatuts, per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona. Supletòriament, és d’aplicació al Consorci el règim jurídic autonòmic o local.

Article 5

Personalitat jurídica

5.1 El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres, i plena capacitat d’obrar per al compliment dels seus fins, i pot, en conseqüència, realitzar actes d’administració i disposició de béns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i, en general, tots els actes necessaris per aconseguir, d’acord amb la legislació aplicable a cada cas, els objectius establerts en aquests Estatuts.

5.2 El Consorci crearà un ens amb personalitat jurídica per a la gestió dels serveis i activitats que en el moment d’aprovació d’aquests Estatuts exerceix l’Ajuntament de Barcelona, en el qual aquest tindrà majoria en els seus òrgans de govern, d’acord amb l’opció feta a l’empara del que disposa l’article 61.2.a) de la Carta municipal de Barcelona.

Article 6

Funcions

El Consorci desenvolupa les funcions següents:

a) Planificar les actuacions d’habitatge públic en l’àmbit municipal de Barcelona.

b) Planificar la promoció directa o convinguda amb d’altres ens d’habitatge públic a la ciutat de Barcelona.

c) Promoure una política d’habitatges de lloguer per a joves o per a altres col·lectius amb requeriments específics.

d) Planificar les actuacions de remodelació i de rehabilitació de barris que s’hagin de dur a terme a la ciutat de Barcelona.

e) Programar i promoure la rehabilitació, reparació i millora dels barris de promoció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR