DECRET 457/1981, de 18 de desembre, creant la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 201, p. 355, de 19.2.1982).

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 182/1994.

Amb la finalitat d'honorar les persones que per llur esforç s'hagin d estacat marcadament pels serveis prestats a Catalunya en el pla cívic i cultural, cal instituir una distinció que sigui atorgada per la Generalitat de Catalunya als qui en siguin creditors;

Per això, a proposta del Conseller Adjunt a la Presidència i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea la Creu de Sant Jordi de la

Generalitat de Catalunya per distingir les persones naturals o jurídiques que, per llurs mèrits, s'hagin destacat pels serveis prestats a Catalunya en la tasca de defensa de la seva identitat i de restauració de la seva personalitat o més generalment en el pla cívic i cultural.

Article segon

- Aquesta condecoració, realitzada en argent

i coral, tindrà una miniatura i adoptarà la forma de placa quan sigui atorgada a una persona jurídica. Els dissenys corresponents es reprodueixen a l'annex.

Article tercer

- L'atorgament de la distinció serà fet per

Decret, a proposta del President o d'un Conseller, previ acord del Consell Executiu.

Article quart

- L'atorgament tindrà lloc, salvant casos

especials, en l'avinentesa de la festa de Sant Jordi de cada any.

Article cinquè

- El nombre de creus de Sant Jordi en

possessió de persones físiques vivents no serà superior a sis-cents.

Disposició transitòria Única.

- En ocasió de la promulgació del present Decret serà feta la concessió d'aquesta condecoració a un cert nombre de personalitats a criteri del Consell Executiu.

Disposició final Única.

- Aquest Decret entrarà en vigor el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR