DECRET 569/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

569/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix que el Departament de Cultura passa a denominar-se Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

A les competències que tenia atribuïdes el Departament de Cultura s'afegeix l'activitat reguladora dels mitjans de comunicació públics i la relació amb els mitjans de comunicació de la Generalitat, que eren exercides pel Departament de la Presidència a través dels òrgans i àrees funcionals previstes al Decret 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

Conseqüentment, cal definir la nova estructura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de manera que integri tots els òrgans i àrees funcionals previstos al Decret 478/2004, de 28 de desembre, de reestructuració del Departament de Cultura, i els previstos al Decret 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència, per a l'exercici de la competència en matèria de mitjans de comunicació atribuïda al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Per això, i de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Estructura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

Article 1

Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

1.1 El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, sota la direcció de la persona que n'és titular, s'estructura en les unitats i els òrgans següents:

  1. Les unitats d'assistència i suport al/a la conseller/a.

  2. La Secretaria General.

  3. La Secretaria de Cultura.

  4. La Secretaria de Mitjans de Comunicació.

    1.2 Romanen adscrites al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, en els termes que estableix aquest Decret, les entitats públiques següents:

  5. L'Institut Català de les Indústries Culturals.

  6. L'Entitat Autònoma de Difusió Cultural.

  7. La Institució de les Lletres Catalanes.

  8. La Biblioteca de Catalunya.

  9. El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

  10. L'Entitat Autònoma Museus d'Arqueologia.

    1.3 Passen a relacionar-se amb el Govern o l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació el Consell de l'Audiovisual de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

    1.4 El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació passa a estructurar-se territorialment de la manera següent:

  11. Els Serveis Territorials a Barcelona, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

  12. Els Serveis Territorials a Girona, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva.

  13. Els Serveis Territorials a Lleida, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

  14. Els Serveis Territorials a Tarragona, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

  15. Els Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

  16. Els Serveis Territorials a la Catalunya Central, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès.

  17. Els Serveis Territorials a l'Alt Pirineu i Aran, l'àmbit territorial dels quals és el de les comarques d'Era Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

    Capítol 2

    Secretaria General

Article 2

Secretaria General

2.1 Corresponen a la persona titular de la Secretaria General del Departament les competències i funcions que li atribueix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les que li assigni la normativa vigent, les que el/la conseller/a li pugui delegar, així com totes aquelles que específicament no s'atribueixin a les secretaries sectorials.

2.2 De la Secretaria General depenen els òrgans següents:

  1. La Direcció de Serveis.

  2. L'Oficina de Planificació Estratègica.

  3. El Gabinet Tècnic.

  4. L'Assessoria Jurídica, en els termes que preveu el Decret 57/2002, de 19 de febrer, de modificació del Decret 257/1997, de 30 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament dels serveis jurídics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

  5. Els Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran.

  6. El Registre de la Propietat Intel·lectual de Catalunya.

Les unitats esmentades als apartats a), d) i f) mantenen el rang orgànic, l'estructura i les funcions previstes al Decret 478/2004, de 28 de desembre, de reestructuració del Departament de Cultura.

2.3 La Secretaria General coordina les actuacions administratives de les diferents secretaries sectorials.

2.4 Els equipaments culturals participats es relacionen amb el Departament a través de la Secretaria General.

Article 3

Oficina de Planificació Estratègica

3.1 Es crea l'Oficina de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR