DECRET 362/1986, de 18 de desembre, sobre productes alimentaris de qualitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 187/1994.

La promoció, el foment, la defensa i la millora de la qualitat dels productes alimentaris que gaudeixen d'unes característiques pròpies, tant pels seus processos d'elaboració com per la seva naturalesa, obliguen a la creació d'una normativa legal sobre la matèria;

Conseguir fomentar la qualitat dels productes alimentaris és una aspiració constant de l'Administració i dels productors, així com també dels elaboradors i dels consumidors afectats, amb l'objectiu d'aconseguir una millora de la qualitat de vida;

Es considera, per tant, convenient reglamentar la promoció de productes alimentaris de qualitat mitjançant la creació, la difusió i l'organització de la marca Q "Producte Alimentari de Qualitat";

La marca Q té com a finalitat augmentar el nivell de qualitat de les diverses produccions, facilitant als diferents sectors una normativa legal per tal de prestigiar els productes emparats, agilitzar els intercanvis i permetre una millor informació als consumidors sobre la seva qualitat. La marca Q constitueix una garantia que un producte concret té unes característiques específiques;

Per tot això, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La marca Q, per a productes alimentaris de qualitat, es defineix com a marca atorgada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a productes alimentaris que compleixen els reglaments tècnico-sanitaris, en els seus nivells superiors, i implica el control periòdic del producte, per una entitat especialitzada, fins a la seva incorporació en els canals de comercialització.

Article 2

El distintiu marca Q consistirà en un lacre vermell amb la lletra Q al centre, segons el model següent:

Article 3

3.1 La marca Q podrà ser atorgada a tot producte alimentari produït a Catalunya, sempre que es compleixin els requisits continguts en aquest Decret i en les normes de desenvolupament que es puguin dictar. 3.2 Per Ordre del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca s'establirà el detall dels grups o sectors de productes alimentaris als quals podrà concedir-se el distintiu marca Q.

Article 4

Es crea, en el si del Servei de Protecció a la Qualitat de la Direcció General de Producció i Indústries Agro-alimentàries, el Registre de Productes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR