DECRET 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

659/2006, de 27 de desembre, de reestructuraciÛ del Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural.

La reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, i publicat mitjanÁant el Decret 306/2006, de 20 de juliol, estableix als seus articles 116, 119 i 128 entre d'altres, l'‡mbit competencial de la Generalitat de Catalunya en matËria d'agricultura, ramaderia, pesca, alimentaciÛ i desenvolupament rural.

MitjanÁant el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya es va canviar el nom del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que ha passat a denominar-se Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural i, a l'article 3.11 estableix les competËncies d'aquest Departament, i les amplia en l'‡mbit de la ind˙stria agroaliment‡ria, a les polÌtiques d'alimentaciÛ i al desenvolupament rural.

Valorada la necessitat de regular l'estructura del Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural per tal d'adaptar-la a la nova definiciÛ de l'‡mbit competencial establerta a l'Estatut d'autonomia i a l'esmentat Decret 421/2006, de 28 de novembre, especÌficament en matËria de producciÛ, transformaciÛ, foment, qualitat i innovaciÛ de l'alimentaciÛ i la pesca, i el desenvolupament rural, sens perjudici de les competËncies que corresponen a les autoritats sanit‡ries en matËria de salut p˙blica, i d'acord amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Estructura del Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural

Article 1

Estructura del Departament

1.1††El/la conseller/a d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural, com a titular del Departament, dirigeix, coordina i controla l'activitat d'aquest Departament i tÈ les atribucions que estableix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya i les que li atribueix la normativa sectorial reguladora de l'‡mbit material d'actuaciÛ del Departament.

1.2††Sota la direcciÛ del/de la seu/seva titular, el Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

a)†El Gabinet del Conseller.

b)†La Secretaria General.

c)†La DirecciÛ General d'Agricultura, Ramaderia i InnovaciÛ.

d)†La DirecciÛ General d'AlimentaciÛ, Qualitat i Ind˙stries Agroaliment‡ries.

e)†La DirecciÛ General de Desenvolupament Rural.

f)†La DirecciÛ General de PlanificaciÛ i Relacions Agr‡ries.

g)†La DirecciÛ General de Pesca i AcciÛ MarÌtima.

h)†Els serveis territorials del Departament en els termes que estableixen els decrets 282/2000, de 31 d'agost, 131/2001, de 29 de maig i 323/2006, de 22 d'agost.

i)†Les oficines comarcals del Departament en els termes que estableix el Decret 282/2000, de 31 d'agost.

1.3††L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroaliment‡ries est‡ adscrit al Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural mitjanÁant la DirecciÛ General d'Agricultura, Ramaderia i InnovaciÛ.

1.4††L'Institut Catal‡ de la Vinya i el Vi est‡ adscrit al Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rura mitjanÁant la DirecciÛ General d'AlimentaciÛ, Qualitat i Ind˙stries Agroaliment‡ries.

1.5††La societat Promotora d'Exportacions Catalanes, SA, es relaciona amb la Generalitat de Catalunya mitjanÁant la DirecciÛ General d'AlimentaciÛ, Qualitat i Ind˙stries Agroaliment‡ries.

1.6††Les societats Regs de Catalunya, SA, i Reg Sistema del Segarra-Garrigues, SA, es relacionen amb la Generalitat de Catalunya mitjanÁant la Secretaria General del Departament.

1.7††Els organismes i les empreses esmentats als apartats 3 a 6 d'aquest article es regeixen per les seves disposicions reguladores especÌfiques vigents.

Article 2

Consell de DirecciÛ del Departament

Presidit per la persona titular del Departament, el Consell de DirecciÛ assisteix el/la conseller/a en les funcions de coordinaciÛ general i seguiment de l'activitat del Departament. Del Consell de DirecciÛ en formen part els titulars d'Úrgans directius amb nivell org‡nic de secretari/‡ria general o de director/a general del Departament, els altres c‡rrecs que el/la conseller/a determini i el/la cap del Gabinet del Conseller, que actua com a secretari/‡ria.

CapÌtol 2

Gabinet del Conseller

Article 3

Funcions i estructura del Gabinet del Conseller

3.1††La unitat d'assistËncia i suport al/la conseller/a Ès el Gabinet del Conseller.

3.2††SÛn funcions del Gabinet del Conseller, com a Úrgan d'assistËncia del/de la conseller/a, les seg¸ents:

a)†Donar suport i assistir a les activitats del/de la conseller/a.

b)†Fer el seguiment i la preparaciÛ de la informaciÛ per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals pel que fa al Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural.

c)†Les que directament el/la conseller/a li encomani en relaciÛ amb els mitjans de comunicaciÛ i amb el protocol dels actes p˙blics del/de la titular del Departament.

d)†Dirigir i coordinar les funcions prÚpies de les unitats en quË s'estructura el Gabinet del Conseller.

3.3††Del Gabinet del Conseller en depenen els Úrgans seg¸ents:

a)†L'Oficina de Relacions Institucionals.

b)†L'Oficina de la Secretaria del Conseller.

c)†L'Oficina de ComunicaciÛ.

d)†L'Oficina de Protocol.

3.4††L'Oficina de Relacions Institucionals tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Fer la recerca de la informaciÛ necess‡ria per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals pel que fa al Departament.

b)†Avaluar l'adequaciÛ de les iniciatives parlament‡ries del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals a les lÌnies d'actuaciÛ definides pel Govern.

c)†Fer el seguiment de l'activitat parlament‡ria de les altres institucions estatals i en tots els assumptes que interessin el Departament.

d)†Elaborar els informes i assessorar, en matËria de relacions institucionals, la persona titular del Departament.

e)†Qualsevol altra funciÛ que, d'acord amb la seva naturalesa, li sigui encomanada expressament.

3.5††L'Oficina de la Secretaria del Conseller tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Coordinar i realitzar les tasques administratives de suport al titular del Departament.

b)†Assistir el titular del Departament en l'organitzaciÛ de la seva agenda d'activitats.

c)†Qualsevol altra funciÛ que, d'acord amb la seva naturalesa, li sigui encomanada expressament.

3.6††L'Oficina de ComunicaciÛ tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Donar suport i assistir la persona titular del Departament en l'exercici de les seves funcions en matËria de mitjans de comunicaciÛ.

b)†Dissenyar la polÌtica de comunicaciÛ del Departament.

c)†Coordinar les relacions dels diversos Úrgans del Departament amb els mitjans de comunicaciÛ.

d)†Fer l'an‡lisi, la difusiÛ interna i la repercussiÛ del contingut informatiu dels diferents mitjans de comunicaciÛ.

e)†Transmetre notes de premsa i comunicats i preparar entrevistes, reportatges i rodes de premsa .

f)†Generar informaciÛ per als mitjans de comunicaciÛ.

g)†Elaborar els informes que li siguin encarregats sobre aquest ‡mbit d'actuaciÛ.

h)†Qualsevol altra funciÛ que, d'acord amb la seva naturalesa, li sigui encomanada expressament.

3.7††L'Oficina de Protocol tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Gestionar les relacions amb la unitat competent en matËria de protocol de la PresidËncia.

b)†Coordinar les activitats de protocol, d'actes p˙blics organitzats pel Departament i d'aquells en quË participa.

c)†Assessorar i assistir, en matËria de protocol, la persona titular del Departament.

d)†Qualsevol altra funciÛ que, d'acord amb la seva naturalesa, li sigui encomanada expressament.

3.8††Titulars dels Úrgans d'assistËncia al conseller.

Els llocs de treball corresponents al/a la cap del Gabinet del Conseller i als/a les responsables de les quatre unitats que en depenen estan reservats a personal eventual d'acord amb el Decret 2/2005, d'11 de gener, sobre el rËgim jurÌdic del personal eventual al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya.

CapÌtol 3

Secretaria General

Article 4

Funcions i estructura de la Secretaria General

4.1††La Secretaria General del Departament d'Agricultura, AlimentaciÛ i AcciÛ Rural tÈ les funcions que preveu l'article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i la resta de normativa sectorial reguladora de l'‡mbit material que correspon al Departament.

4.2††El/la secretari/‡ria general del Departament exerceix les funcions que li atribueix l'esmentat article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, i les que li siguin encomanades per delegaciÛ del/de la conseller/a.

4.3††La Secretaria General s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

a)†La DirecciÛ de Serveis.

b)†L'Assessoria JurÌdica, en els termes que preveu el Decret 57/2002, de 19 de febrer, de modificaciÛ del Decret 257/1997, de 30 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament dels Serveis JurÌdics de la Generalitat de Catalunya.

c)†La SubdirecciÛ General d'Auditoria i InspecciÛ Internes.

d)†La SubdirecciÛ General d'Infraestructures Rurals.

Article 5

DirecciÛ de Serveis

5.1††La DirecciÛ de Serveis tÈ les funcions d'administraciÛ, rËgim interior i gestiÛ dels serveis generals del Departament i les altres que li delegui el/la secretari/‡ria general del Departament.

5.2††A la DirecciÛ de Serveis, sota la direcciÛ i dependËncia org‡nica i funcional de la persona titular de la Secretaria General, li corresponen les funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR