DECRET 247/2008, de 16 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Educació.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

247/2008, de 16 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Educació.

El Departament d'Educació impulsa la necessària descentralització de l'administració educativa, apropant les decisions als òrgans territorials i implicant alhora els ajuntaments. En aquest sentit, el Govern va aprovar amb data 24 de juliol de 2007, el programa de Descentralització del Departament d'Educació.

Dins aquest programa pren rellevància la definició d'un model territorial que permeti atendre el servei educatiu amb el màxim rigor i eficiència, i s'acompleixin, entre d'altres, els principis de descentralització, proximitat i subsidiarietat, d'acord amb el que disposa el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat. En aquesta línia, el Decret 269/2007, d'11 de desembre, de reestructuració del Departament d'Educació va crear els Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental.

Seguint aquest camí, la creació dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central resulten del tot necessaris per disposar d'una estructura coincident amb l'àmbit territorial de les delegacions del Govern, d'acord amb el Decret 223/2004, de 9 de març, esmentat.

Els Serveis Territorials a la Catalunya Central inclouran les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, l'Osona i el Solsonès, així com els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja.

Així mateix, les competències i l'estructura dels Serveis Territorials a Barcelona I (ciutat) s'han adequat progressivament en raó de les competències que, per successius acords del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha assumit el Consorci d'Educació de Barcelona, previst en la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta Municipal de Barcelona, i constituït pel Decret 84/2002, de 5 de febrer.

Amb efectes d'1 de gener de 2009 finalitza aquest procés d'assumpció progressiva de competències de la Generalitat de Catalunya per part del Consorci d'Educació de Barcelona, de forma que aquest assumeix la totalitat de les competències dels Serveis Territorials a Barcelona I (ciutat).

La creació dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i el traspàs de competències al Consorci d'Educació de Barcelona impliquen modificacions en l'àmbit territorial i en l'estructura organitzativa dels diferents serveis territorials existents.

Per tal d'optimitzar els recursos fins a l'aprovació de l'organització territorial de Catalunya en vegueries, cal regular aquestes modificacions.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller d'Educació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Dels Serveis Territorials a la Catalunya Central

Article 1

Es creen els Serveis Territorials a la Catalunya Central.

Article 2

2.1 L'àmbit territorial dels Serveis Territorials a la Catalunya Central comprèn les comarques d'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès i els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja.

2.2 La seu dels Serveis Territorials a la Catalunya Central és a la ciutat de Manresa.

Article 3

Els Serveis Territorials a la Catalunya Central, amb rang orgànic assimilat a subdirecció general, depenen orgànicament i funcionalment del/de la conseller/a d'Educació, sens perjudici de l'exercici de coordinació i direcció que en l'àmbit de les respectives competències assignades exerceixin la Secretaria General, la Secretaria de Polítiques Educatives i les direccions generals del Departament.

Article 4

Corresponen als serveis territorials les funcions, referides al seu àmbit territorial, establertes a l'article 178 del Decret 269/2007, d'11 de desembre, de reestructuració del Departament d'Educació.

Article 5

Al capdavant dels Serveis Territorials a la Catalunya Central hi ha un/a director/a. Corresponen al/a la director/a les funcions establertes a l'article 179 del Decret 269/2007, d'11 de desembre, de reestructuració del Departament d'Educació.

Article 6

6.1 Del/de la director/a dels Serveis Territorials a la Catalunya Central depenen els òrgans següents:

  1. Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar.

  2. Secretaria.

  3. Servei de Personal Docent.

  4. Secció d'Obres i Manteniment.

  5. Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent.

  6. Secció de Prevenció de Riscos Laborals.

6.2 Del/de la director/a dels Serveis Territorials a la Catalunya Central també depèn la Inspecció territorial, d'acord amb el que disposa l'article 7 del Decret 266/2000, de 31 de juliol, pel qual es regula la Inspecció d'Ensenyament.

La inspecció territorial, en l'àmbit del servei territorial, depèn orgànicament del/de la directora/a i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR