DECRET 413/2011, de 13 de desembre, del Reglament del Consell Tècnic del Govern.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

413/2011, de 13 de desembre, del Reglament del Consell Tècnic del Govern.

L'article 34 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, estableix que el Consell Tècnic del Govern és un òrgan col·legiat de suport al Govern i que s'han de regular per decret la presidència, la composició, les atribucions i el funcionament d'aquest òrgan, respectant el que disposen els articles 14 i 15 de la mateixa Llei, i que, en tot cas, els secretaris generals de cada departament són membres nats d'aquest òrgan.

L'article 14.3, lletra b), de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, estableix com una de les funcions del conseller primer o consellera primera, en cas de ser nomenat, la de convocar i presidir el Consell Tècnic del Govern. La lletra e) del mateix article atribueix també al conseller primer o consellera primera la funció de rebre informació de la Secretaria del Govern sobre els projectes de decret elaborats pels departaments abans que no siguin incorporats a l'ordre del dia del Consell Tècnic.

D'acord amb l'article 15.1 de la mateixa Llei, el president o presidenta de la Generalitat, si no ha nomenat cap conseller primer o consellera primera, pot designar un vicepresident o vicepresidenta del Govern, al qual corresponen, segons determina l'article 15.3, les funcions, entre d'altres, que les lletres b) i e) de l'article 14.3 atribueixen al conseller primer o consellera primera.

El Consell Tècnic es regeix fins ara pel reglament aprovat pel Decret 128/2005, de 21 de juny, el qual ha estat modificat en diverses ocasions, per tal d'adaptar-ne l'estructura i el funcionament a les diferents modificacions de l'organització de l'Administració de la Generalitat.

Els canvis en la regulació legal d'aquest òrgan de suport al Govern, i també la conveniència de revisar determinats aspectes de les normes de funcionament vigents, aconsellen aprovar un nou reglament.

El Decret entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , tenint en compte el seu caràcter estrictament organitzatiu.

Aquest Decret es dicta a l'empara de la competència exclusiva de la Generalitat sobre la determinació de l'estructura i la regulació dels òrgans de la seva Administració, assumida en virtut de l'article 150 de l'Estatut d'autonomia.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Naturalesa i funcions

1.1 El Consell Tècnic del Govern és l'òrgan col·legiat de suport al Govern.

1.2 Corresponen al Consell Tècnic l'anàlisi i l'estudi dels assumptes que s'han de sotmetre a l'aprovació o a la consideració del Govern, en els termes establerts en aquest Reglament, i les altres funcions que li atribueix aquest Reglament.

Article 2

Composició

2.1 El Consell Tècnic està presidit pel conseller primer o consellera primera, si ha estat nomenat, o, altrament, pel vicepresident o vicepresidenta del Govern.

2.2 En el supòsit que no s'hagi nomenat cap dels dos càrrecs anteriors, presideix el Consell Tècnic la persona titular de la Secretaria del Govern.

2.3 La secretaria del Consell Tècnic correspon a la persona titular de la Secretaria del Govern, o bé a la persona que aquesta designi entre els membres del Consell Tècnic si es dóna el supòsit de l'apartat 2.2. La persona que exerceix la secretaria és assistida per la persona titular de la Direcció General de Coordinació Interdepartamental, que actua amb veu i sense vot.

2.4 Són membres nats del Consell Tècnic les persones titulars de les secretaries generals dels departaments de l'Administració de la Generalitat.

2.5 El president o presidenta del Consell Tècnic pot acordar també l'assistència a les reunions d'alts càrrecs dels departaments o personal directiu d'entitats adscrites o vinculades als departaments, a l'efecte d'assessorar o d'informar sobre assumptes de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR