ORDRE ECF/497/2007, de 21 de desembre, per la qual es desenvolupa l'estructura organitzativa de l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/497/2007, de 21 de desembre, per la qual es desenvolupa l'estructura organitzativa de l'Agència Tributària de Catalunya.

Mitjançant la Llei 7/2007, de 17 de juliol, i amb la finalitat de donar compliment a allò que disposa l'article 204 de la Llei orgànica 6/2006, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, es va crear l'Agència Tributària de Catalunya com a ens amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat i atribucions per organitzar i exercir les funcions encomanades. Així mateix, el Decret 279/2007, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de l'Agència Tributària de Catalunya, desenvolupa, entre d'altres qüestions, les funcions atribuïdes a aquest ens.

La creació de l'Agència Tributària de Catalunya comporta un canvi fonamental en l'aplicació dels tributs desenvolupada fins a la data en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual l'apartat segon de l'article 11 de la seva llei de creació, i en els mateixos termes l'article 22 del Decret que aprova el Reglament d'aquest ens, preveuen que, per ordre del conseller o consellera d'Economia i Finances es determini la seva estructura i organització amb l'objectiu d'atendre les funcions atribuïdes.

Amb aquesta finalitat, la present Ordre estructura l'Agència Tributària de Catalunya, d'acord amb l'apartat primer de l'article 11 de la seva llei de creació, en serveis centrals i serveis territorials; determina les àrees i serveis que els integren i, al mateix temps, delimita les seves funcions amb l'objectiu de dotar-la de la màxima eficàcia possible.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 13 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 11.2 de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l'Agència Tributària de Catalunya,

Ordeno:

Capítol I

Composició de l'Agència Tributària de Catalunya

Article 1

Estructura de l'Agència Tributària de Catalunya

L'Agència Tributària de Catalunya s'estructura en serveis centrals i en serveis territorials, denominats aquests darrers delegacions territorials.

Capítol II

Serveis centrals

Article 2

Estructura dels serveis centrals

  1. Els serveis centrals de l'Agència Tributària de Catalunya, sota la dependència del director o directora de l'Agència, s'estructuren en les àrees següents:

    1. Àrea d'Estratègia i Relacions Externes

    2. Àrea d'Aplicació dels Tributs i Procediments

    3. Àrea d'Estudis i Assistència

    4. Àrea de Tecnologies de la Informació

    5. Àrea de Recursos Humans i Gestió Econòmica

    6. Inspecció de Serveis

    7. Servei Jurídic

  2. Al capdavant de cada àrea hi ha un o una cap d'àrea, amb rang de subdirector o subdirectora general, llevat del cas de l'Àrea de Tecnologies de la Informació, el cap o la cap de la qual té la consideració de personal laboral.

Article 3

Àrea d'Estratègia i Relacions Externes

A l'Àrea d'Estratègia i Relacions Externes li corresponen les funcions següents:

  1. Estudiar i proposar les línies estratègiques generals de l'Agència Tributària de Catalunya així com els plans d'actuació que les desenvolupen.

  2. Coordinar el programa anual d'actuacions i el contracte programa.

  3. Elaborar i fer el seguiment dels objectius i del Pla d'Innovació i Qualitat.

  4. Realitzar les funcions relacionades amb les polítiques de comunicació externa i institucional, incloent-hi el seguiment de les relacions amb altres administracions tributàries.

  5. Coordinar les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya, d'acord amb el que determini el director o directora de l'Agència.

  6. Elaborar la memòria anual.

  7. Substituir el director o directora de l'Agència Tributària de Catalunya en cas de vacant, absència o malaltia.

Article 4

Àrea d'Aplicació dels Tributs i Procediments

A l'Àrea d'Aplicació dels Tributs i Procediments li corresponen les funcions següents:

  1. Estudiar, planificar i coordinar els procediments de gestió tributària, inspecció i recaptació.

  2. Dissenyar i programar les actuacions en l'àmbit de la gestió tributària, la inspecció i la recaptació, inclòs el pla de control tributari.

  3. Elaborar estadístiques sobre el resultat d'aplicació dels tributs, amb la col·laboració de l'Àrea de Tecnologies de la Informació.

  4. Impulsar l'elaboració de propostes d'instruccions i circulars del director o directora de l'Agència Tributària de Catalunya per a la unificació de criteris.

  5. Elaborar les directrius que han de seguir les oficines liquidadores en la gestió dels tributs.

  6. Coordinar les actuacions de comprovació de valor de les rendes, dels béns mobles i de la resta d'elements del fet imposable, excepte les valoracions d'immobles.

  7. Representar l'Agència Tributària de Catalunya com a membre de la Comissió IVA-ITP i participar en l'elaboració de les propostes relatives a les consultes de tributació indirecta que han de ser aprovades pel Consell Territorial de Direcció per a la Gestió Tributària.

  8. Coordinar i fer el seguiment de l'actuació de les entitats col·laboradores en la gestió recaptatòria dels deutes tributaris.

Article 5

Àrea d'Estudis i Assistència

A l'Àrea d'Estudis i Assistència li corresponen les funcions següents:

  1. Programar i coordinar les actuacions d'informació i assistència a les persones contribuents.

  2. Actualitzar el portal tributari així com la intranet de l'Agència Tributària de Catalunya amb la col·laboració de l'Àrea de Tecnologies de la Informació.

  3. Elaborar els models de declaracions tributàries i validar funcionalment les especificacions dels programes d'ajuda per a complimentar les declaracions

  4. Tramitar les queixes i suggeriments de les persones contribuents i col·laboradors o col·laboradores socials.

  5. Elaborar informes econòmics periòdics sobre l'evolució de la recaptació dels tributs.

  6. Elaborar estudis i informes comparatius sobre els procediments d'aplicació dels tributs, amb el suport de l'Àrea de Tecnologies de la Informació.

  7. Col·laborar amb la Direcció General de Tributs, en especial per a la remissió a aquesta de la informació necessària per a l'exercici de les seves funcions relatives a l'anàlisi i disseny de la política global dels ingressos tributaris.

  8. Elaborar la proposta d'instruccions del director o directora de l'Agència Tributària de Catalunya en matèria de comprovació de valors dels béns immobles i drets que recaiguin sobre aquests i establir els criteris, mòduls i índexs aplicables a la valoració.

  9. Assessorar les oficines gestores en l'aplicació de les instruccions de comprovació de valors i dels criteris de valoració dels béns immobles.

  10. Coordinar i fer el seguiment de les valoracions immobiliàries.

  11. Dirigir i coordinar els estudis tècnics en matèria de valoració immobiliària i impulsar l'obtenció d'informació dels béns immobles precisa per a les valoracions.

Article 6

Àrea de Tecnologies de la Informació

A l'Àrea de Tecnologies de la Informació li corresponen les funcions següents:

  1. Planificar i coordinar les actuacions de les unitats informàtiques de les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i donar suport als usuaris d'aquests òrgans.

  2. Alinear les tecnologies de la informació i les comunicacions amb els objectius estratègics de l'Agència Tributària de Catalunya i amb la política corporativa de la Generalitat de Catalunya.

  3. Elaborar, desenvolupar, implantar i actualitzar el pla director de TIC de l'Agència Tributària de Catalunya com a instrument de definició i de coordinació dels sistemes d'informació de l'arquitectura tecnològica i de les comunicacions.

  4. Identificar estratègies d'evolució en l'àmbit tecnològic, estudiar la viabilitat tècnica i econòmica i l'aplicabilitat d'innovacions tecnològiques.

  5. Aplicar la política de seguretat dels sistemes, la seva recuperació i continuïtat.

  6. Recollir i fer el tractament informàtic de les dades i vetllar per la qualitat de la informació.

  7. Estudiar i elaborar anàlisis estadístics que requereixin processos massius de dades.

  8. Garantir la preservació del coneixement estratègic i funcional de les tecnologies de la informació de l'Agència Tributària de Catalunya i coordinar els projectes informàtics externalitzats.

  9. Desenvolupar i mantenir els sistemes d'informació i proposar-ne millores i evolucions.

Article 7

Àrea de Recursos Humans i Gestió Econòmica

7.1 A l'Àrea de Recursos Humans i Gestió Econòmica li corresponen les funcions següents:

  1. Dirigir i coordinar els assumptes relatius al personal de l'Agència Tributària de Catalunya.

  2. Planificar i supervisar els processos de provisió i selecció del personal.

  3. Programar i fer el seguiment de les actuacions en matèria de formació del personal.

  4. Dirigir les actuacions en l'àmbit de les relacions laborals.

  5. Coordinar la preparació de l'avantprojecte de pressupost de l'Agència i fer el seguiment de la seva execució.

  6. Dur a terme la gestió pressupostària, la comptabilitat, la tresoreria i la gestió de pagaments.

  7. Coordinar la gestió patrimonial i la contractació administrativa de l'Agència.

  8. Dirigir i coordinar l'administració, el règim interior i la gestió dels serveis generals de l'Agència.

  9. Coordinar els serveis generals de les delegacions territorials, així com garantir la seguretat i el manteniment de les instal·lacions.

  10. Coordinar i supervisar les actuacions en matèria de prevenció de riscos laborals.

  11. Fer el seguiment de les actuacions relatives a la gestió documental i a la planificació lingüística, incorporant les estratègies per a l'ús no sexista ni androcèntric de la llengua.

    7.2 De l'Àrea de Recursos Humans i Gestió Econòmica depenen els òrgans actius següents:

  12. Servei de Recursos Humans

  13. Servei de Gestió Econòmica i Comptabilitat

  14. Servei de Règim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR