DECRET 43/2007, de 20 de febrer, de desenvolupament de la Llei 7/2005, de 8 de juny, del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

43/2007, de 20 de febrer, de desenvolupament de la Llei 7/2005, de 8 de juny, del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya.

La Llei 7/2005, de 8 de juny, va reformar el Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya, que havia estat creat per la Llei 3/1997, de 16 de maig, tot modificant la seva naturalesa, composiciÛ i funcions.

AixÌ, en destaca el reforÁament de la funciÛ consultiva i d'assessorament al Govern i la remissiÛ de la funciÛ de participaciÛ institucional a les inst‡ncies que correspongui; la supressiÛ del Grup Quart, integrat pels representants del Govern, per tal de garantir la independËncia del Consell en l'emissiÛ de dict‡mens i d'informes, amb la conseg¸ent reducciÛ del nombre de membres del Ple; la desapariciÛ de les comissions territorials, anteriorment previstes perÚ no creades, i de les ‡rees de treball de relacions laborals, ocupaciÛ, seguretat i salut laboral i socioeconÚmica; l'escurÁament de la periodicitat del rËgim de sessions del Ple i de la ComissiÛ Executiva; i la flexibilitzaciÛ de l'organitzaciÛ interna, mitjanÁant una nova regulaciÛ de les comissions de treball.

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya disposa en l'article 72.2 que el Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya Ès l'Úrgan consultiu i d'assessorament del Govern en matËries socioeconÚmiques, laborals i ocupacionals.

El present Decret desenvolupa els aspectes procedimentals b‡sics de funcionament intern del Consell de Treball, EconÚmic i Social i articula un nou procediment per a l'elaboraciÛ de dict‡mens amb la finalitat de potenciar el debat entre tots els grups al si del Consell en l'emissiÛ de dict‡mens.

D'acord amb el que preveuen els articles 61 i 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat, a proposta de la consellera de Treball, amb el dictamen del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya i d'acord amb el dictamen emËs per la ComissiÛ JurÌdica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Naturalesa, rËgim jurÌdic i composiciÛ del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya

Article 1

Naturalesa

El Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya, regulat per la Llei 7/2005, de 8 de juny, Ès l'Úrgan consultiu i d'assessorament del Govern en matËries socieconÚmiques, laborals i ocupacionals.

Article 2

RËgim jurÌdic

2.1††El Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya, regulat per la Llei 7/2005, de 8 de juny, Ès un ens de dret p˙blic, amb personalitat jurÌdica prÚpia, plena capacitat i autonomia org‡nica i funcional per al compliment de les seves finalitats, adscrit al Departament de Treball.

2.2††L'organitzaciÛ i funcionament intern del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya es regeixen per la Llei 7/2005, de 8 de juny, del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya, per aquest Reglament, pel Reglament intern, i per les altres disposicions de car‡cter reglamentari que per al seu desenvolupament dicti el mateix Consell.

Article 3

Seu

El Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya tÈ la seva seu a Barcelona i es poden celebrar sessions plen‡ries en qualsevol altre localitat de Catalunya previ acord exprÈs del Ple.

Article 4

ComposiciÛ

4.1††El Consell Ès integrat per trenta-set membres titulars, distribuÔts de la manera prevista a l'article 3.1 de la Llei 7/2005, de 8 de juny, del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya.

4.2††Les organitzacions i entitats que tinguin mÈs d'una persona representant al Consell han de respectar el criteri de paritat entre els homes i les dones en la proposta que facin per al nomenament de llurs representants.

4.3††Les designacions i els nomenaments dels membres titulars es faran seguint el procediment establert en els articles 3 i 4 de l'esmentada Llei.

4.4††Els membres del Consell i la persona que ocupi la Secretaria Executiva estaran sotmesos al rËgim d'incompatibilitats previst a l'article 5 de l'esmentada Llei i, si s'escau, quan correspongui, a la Llei 13/2005, de 27 de desembre, del rËgim d'incompatibilitats dels alts c‡rrecs al servei de la Generalitat de Catalunya.

CapÌtol 2

“rgans del Consell i funcions

Article 5

“rgans del Consell

SÛn Úrgans del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya:

a)†El Ple.

b)†La ComissiÛ Executiva.

c)†Les comissions de treball.

d)†La PresidËncia.

e)†Les vicepresidËncies.

f)†La Secretaria Executiva.

Article 6

Funcions del Ple

El Ple Ès competent per a:

a)†Establir les lÌnies generals de l'actuaciÛ del Consell.

b)†Emetre els dict‡mens preceptius i no vinculants, previs a la tramitaciÛ corresponent, previstos a l'article 2.1.a) de la Llei 7/2005, de 8 de juny.

c)†Emetre els dict‡mens previstos a l'article 2.1.b) de la Llei 7/2005, de 8 de juny.

d)†Aprovar definitivament les propostes, els informes o els estudis elaborats a sol∑licitud del Govern o dels consellers o conselleres.

e)†Acordar l'elaboraciÛ de propostes, d'informes o d'estudis a iniciativa prÚpia sobre les matËries que sÛn prÚpies del Consell, i, si escau, aprovar-los.

f)†Aprovar definitivament i trametre, dins el primer semestre de cada any, la memÚria a quË es refereix l'article 2.1.d) de la Llei 7/2005, de 8 de juny, un cop elaborada i aprovada per la ComissiÛ Executiva.

g)†Aprovar definitivament i trametre al Govern anualment l'informe sobre la situaciÛ dels treballadors autÚnoms a Catalunya previst a l'article 2.1.e) de la Llei 7/2005, de 8 de juny, un cop elaborat i aprovat per la ComissiÛ Executiva.

h)†Regular el rËgim d'organitzaciÛ i funcionament intern del Consell i aprovar-ne el Reglament intern.

i)†Aprovar anualment la proposta de pressupost del Consell, als efectes de l'article 13 de la Llei 7/2005, de 8 de juny.

j)†Elegir les persones que ocupen les dues vicepresidËncies, a proposta cadascuna, dels Grups Primer i Segon, respectivament i entre llurs membres.

k)†Designar els membres de la ComissiÛ Executiva d'acord amb el que disposa l'article 8.1 de la Llei 7/2005, de 8 de juny. Cada grup podr‡ proposar la substituciÛ dels membres que el representin a la ComissiÛ Executiva en qualsevol moment.

l)†Crear, si escau, comissions de treball de car‡cter temporal per tractar q¸estions especÌfiques, dins de les matËries de la competËncia del Consell, i determinar-ne, en el moment de la seva aprovaciÛ, la composiciÛ que ha de respectar en qualsevol cas els criteris de proporcionalitat i la presËncia dels diferents grups que integren el Consell, d'acord amb el que disposa l'article 9.2 i 9.3 de la Llei 7/2005, de 8 de juny. La creaciÛ i dissoluciÛ de comissions de treball temporals i especÌfiques requerir‡ l'acord dels grups que integren el Consell en una votaciÛ realitzada a l'efecte, on tambÈ es determinar‡ la durada de la ComissiÛ que es creÔ.

m)†L'alta direcciÛ de la gestiÛ i control de les funcions que el Consell tÈ encomanades.

Article 7

Funcions de la ComissiÛ Executiva

Corresponen a la ComissiÛ Executiva les funcions seg¸ents:

a)†Elaborar i aprovar l'avantproposta de pressupost anual.

b)†Elaborar el projecte de memÚria anual.

c)†Adoptar les mesures necess‡ries per a l'aplicaciÛ dels acords aprovats pel Ple.

d)†Elaborar el pla de treball anual.

e)†Qualsevol altra que la Llei 7/2005, de 8 de juny, o el Reglament intern d'organitzaciÛ i funcionament li atribueixin.

Article 8

Funcions de la PresidËncia

Corresponen a la PresidËncia les funcions seg¸ents:

a)†Representar legalment el Consell i exercir les accions que la Llei i el reglament li atribueixen.

b)†Dirigir, promoure i coordinar l'actuaciÛ del Consell i adoptar les mesures necess‡ries per a l'aplicaciÛ de les lÌnies generals d'actuaciÛ del Consell, aprovades pel Ple.

c)†Determinar la tramitaciÛ, la distribuciÛ i l'assignaciÛ dels dict‡mens, els informes, els escrits i les peticions adreÁades al Consell entre els seus Úrgans, escoltades les vicepresidËncies.

d)†Convocar i presidir les sessions del Ple, de la ComissiÛ Executiva i de les comissions de treball i moderar el desenvolupament dels debats.

e)†Preparar les convocatÚries del Ple del Consell i establir l'ordre del dia tenint presents les peticions que formulin les persones membres, en la forma que estableixi el Reglament intern d'organitzaciÛ i funcionament.

f)†Ordenar la publicaciÛ dels acords, vetllar perquË es compleixin i donar el vist-i-plau a les actes.

g)†Sol∑licitar en nom del Consell la col∑laboraciÛ que estimi pertinent a institucions, autoritats, organismes, entitats, associacions i particulars.

h)†Requerir, en nom del Consell, informaciÛ complement‡ria sobre els assumptes que, amb car‡cter preceptiu o facultatiu, se li sotmetin a consulta, sempre que aquesta informaciÛ sigui necess‡ria per a l'emissiÛ del dictamen, de l'informe o de l'estudi.

i)†Presentar a la ComissiÛ Executiva la proposta inicial de pressupost del Consell, com a tr‡mit previ a la seva elevaciÛ al Ple, i remetre la proposta ja aprovada al Departament d'adscripciÛ del Consell.

j)†Fer la contractaciÛ, autoritzar les despeses i ordenar els pagaments, dins dels lÌmits dels crËdits pressupostaris, sens perjudici que aquesta funciÛ pugui ser delegada en la persona que ocupi la Secretaria Executiva.

k)†Proposar al Ple la plantilla del Consell per a la seva aprovaciÛ per part de la ComissiÛ Executiva, i contractar i separar el personal al servei del Consell informant-ne al Ple.

l)†La resta de funcions que li atribueixi el Reglament intern d'organitzaciÛ i funcionament o que assumeixi per delegaciÛ de la resta d'Úrgans del Consell, amb les limitacions previstes a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR