ORDRE TRE/328/2010, de 31 de maig, per la qual es determinen les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social a Catalunya durant l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/328/2010, de 31 de maig, per la qual es determinen les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social a Catalunya durant l'any 2010.

D'acord amb l'article 165 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat, en matèria de seguretat social, respectant els principis d'unitat econòmica patrimonial i de solidaritat financera de la seguretat social, la competència compartida en la coordinació de les activitats de prevenció de riscos laborals que desenvolupin a Catalunya les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social.

L'Ordre TAS/3623/2006, de 28 de novembre, per la qual es regulen les activitats preventives en l'àmbit de la Seguretat Social i el finançament de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals, estableix al capítol II les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social; determina que, en l'execució del seu pressupost anual, les mútues podran destinar, dins de les disponibilitats pressupostàries que se'ls autoritzin, fins a un màxim de l'u per cent dels seus ingressos per a les quotes relatives a les contingències professionals, a la realització de les activitats preventives que es definiran mitjançant planificació anual, i estableix els criteris de conformitat amb les propostes i objectius que es fixin.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l'aprovació de l'Estratègia Catalana de Seguretat i Salut 2009-2012 (II Pla de Govern), configura un marc de polítiques públiques d'actuació en seguretat i salut laboral a Catalunya per al període 2009-2012 amb la finalitat de fomentar la millora de las condicions de treball i salut de les persones treballadores. Concretament, preveu l'objectiu d'impulsar i definir l'actuació de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social en les activitats preventives, i dins d'aquest objectiu es preveu l'aprovació de la planificació de les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social a Catalunya, amb la consulta prèvia als agents socials i econòmics en el Consell de Relacions Laborals.

Mitjançant la Resolució TRE/3048/2008, de 10 d'octubre, i la Resolució TRE/2164/2009, de 9 de juliol, es van determinar les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social en el territori de Catalunya en els anys 2008 i 2009 respectivament.

El resultat del compliment per part de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social a Catalunya d'aquestes resolucions ha estat valorat positivament quant als resultats obtinguts i quant a l'espai de diàleg establert entre el Departament de Treball i les mútues.

L'article 14.1.g) del Decret 199/2007, de 10 de desembre, de reestructuració del Departament de Treball, modificat pel Decret 30/2009, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de Treball i del Departament d'Acció Social, atribueix a la Direcció General de Relacions Laborals les funcions de coordinació i impuls de les activitats de prevenció de riscos laborals de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social.

Vist l'article 12 de la llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del director general de Relacions Laborals, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica del Departament de Treball, i en ús de les facultats que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

La present Ordre té per objecte aprovar les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social en el territori de Catalunya durant l'any 2010, d'acord amb el que disposa el capítol II de l'Ordre TAS/3623/2006, de 28 de novembre, per la qual es regulen les activitats preventives en l'àmbit de la Seguretat Social i el finançament de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals.

Article 2

Determinació de les activitats preventives que han de desenvolupar les mútues d'accidents de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR