ORDRE ARP/307/2003, de 3 de juliol, per la qual es desenvolupen els requisits agroambientals per a la percepció d'ajuts directes en el marc de la política agrària comuna a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

'aigua i les condicions d'ús que estableixin els organismes competents.

1.2 En matèria de ramaderia:

a) Complir les normes establertes als programes obligatoris de vigilància i eradicació de les malalties del bestiar.

b) Disposar, a les instal·lacions permanents, de les estructures i els equipaments requerits per una adequada gestió i emmagatzematge dels fems i purins, d'acord amb el que estableix el Decret 61/1994, de 22 de febrer, sobre regulació de les explotacions ramaderes.

c) Disposar i portar a terme, quan escaigui, un pla de recollida de cadàvers i, en qualsevol cas, responsabilitzar-se, de manera efectiva, del seu trasllat i destrucció, d'acord amb la normativa vigent.

d) No cremar les pastures i els rostolls, excepte per raons mediambientals o de prevenció d'incendis, i sempre amb autorització expressa de l'autoritat competent.

Article 2

Reducció de l'import dels pagaments

2.1 L'incompliment d'un o alguns dels requisits establerts comporta una reducció de l'import dels pagaments concedits al productor amb càrrec a l'any civil en el qual s'ha produït l'incompliment.

2.2 El percentatge de reducció es calcula en funció dels incompliments comesos i del seu nombre, d'acord amb el que s'especifica a continuació:

Primer cop que s'incompleix:

Un requisit: 5%.

Dos o tres requisits: 10%.

Més de tres: 15%.

Primera reincidència:

Un requisit: 10%.

Dos o tres requisits: 15%.

Més de tres: 20%.

Segona reincidència:

Un requisit: 20%.

Dos o tres requisits: 20%.

Més de tres: 20%.

En cas que el requisit incomplert pugui comportar un risc o dany al medi ambient de consideració, es podrà incrementar el percentatge de reducció fins al 20%, com a màxim autoritzat.

2.3 Aquests percentatges s'aplicaran sobre el conjunt dels ajuts agrícoles o ramaders que el causant hagi sol·licitat durant l'any en què es produeix l'incompliment.

Article 3

Controls

3.1 El control tècnic del compliment dels requisits que estableix l'article 1.1 d'aquesta Ordre és competència de la Subdirecció General d'Ajuts de la Direcció General de Desenvolupament Rural, sens perjudici de la detecció de pràctiques inadequades que altres autoritats adverteixin en l'exercici de les seves competències.

3.2 El control tècnic del compliment des requisits que estableix l'article 1.2 d'aquesta Ordre el realitzaran els òrgans del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca encarregats del seu control, mitjançant l'elaboració d'un llistat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR