DECRET 50/2005, de 29 de març, pel qual es desplega la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats existents a la Llei 3/1998, de 27 de febrer, i de modificació del Decret 220/2001, de gestió de les dejeccions ramaderes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

50/2005, de 29 de març, pel qual es desplega la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats existents a la Llei 3/1998, de 27 de febrer, i de modificació del Decret 220/2001, de gestió de les dejeccion s ramaderes.

En compliment del que s'estableix en la disposició addicional de la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats amb incidència ambiental a la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental, i atenent a les determinacions i criteris que fixa la citada Llei 4/2004, s'ha formulat el Programa esglaonat d'adequació que figura a l'annex 1 d'aquest Decret.

El Decret també desenvolupa i concreta les disposicions de la Llei que ho requereixen, a fi i efecte de facilitar la seva aplicació. Així, es concreta de manera detallada quines són les activitats subjectes al procés d'adequació, la documentació que s'ha de presentar a l'Administració, el procediment administratiu aplicable i els ens i òrgans de gestió que són competents. En l'annex 2 del Decret s'estableixen els requisits i procediment d'acreditació de les unitats tècniques de verificació ambiental, encarregades de verificar els documents d'avaluacióambiental que s'han d'adjuntar a la sol·licitud d'autorització ambiental i de llicència ambiental.

Finalment, mitjançant disposicions addicionals es modifiquen determinats preceptes del Decret 220/2001, d'1 d'agost, de gestió de les dejeccions ramaderes per tal que el sistema d'intervenció administrativa aplicable a les activitats agrícoles i ramaderes s'harmonitzi amb els sistemes de prevenció i control regulats en la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administracióambiental i normes de desplegament.

Vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta dels consellers de Medi Ambient i Habitatge i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 Aquest Decret té per objecte el desplegament de la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats amb incidència ambiental a la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental (en endavant, Llei 3/1998), d'acord amb les determinacions fixades en la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats d'incidència ambiental al que estableix la Llei 3/1998 (en endavant, Llei 4/2004).

1.2 Alhora, mitjançantaquest Decret es modifiquen determinats preceptes del Decret 220/2001, d'1 d'agost, de gestió de les dejeccions ramaderes.

Article 2

Programa d'adequació

2.1 S'aprova el Programa d'adequació que figura a l'annex 1 d'aquest Decret.

2.2 S'han d'adequar a la Llei 3/1998 totes les activitats existents en el moment de la seva entrada en vigor en les que concorrin les condicions següents:

Que estiguin classificades en els annexos 1 i 2 de la citada Llei 3/1998 i no disposin d'autorització o de llicència ambiental atorgades d'acord amb aquesta.

Que s'exerceixin en el moment d'entrada en vigor de la Llei 4/2004 i no tinguin obert cap expedient de cessament.

En el cas d'establiments que disposin d'autorització ambiental o de llicència ambiental parcials per haver-se atorgat a alguna de les seves instal·lacions que admetien una avaluació ambiental independent, s'ha de sotmetre al procés d'adequació que es regula en aquest Decret la totalitat de les instal·lacions.

Article 3

Competències relatives al procés d'adequació

3.1 L'ordenació general del procés d'adequació de les activitats classificades en els annexos de la Llei 3/1998 correspon:

a) Les de l'annex 1, al director o directora general de Qualitat Ambiental.

b) Les de l'annex 2, apartat 1, al director o directora del Servei Territorial de Medi Ambient i Habitatge corresponent.

c) Les de l'annex 2, apartat, 2, a l'alcalde o alcaldessa de l'ajuntament corresponent.

3.2 La instrucció i la resolució dels expedientsd'adequació correspon:

a) Al Departament de Medi Ambient i Habitatge pel que fa a les activitats sotmeses al règim d'autorització ambiental.

b) A l'ajuntament pel que fa a les activitats sotmeses al règim de llicència ambiental.

Article 4

Procediment d'autorització ambiental

4.1 El procediment d'adequació a la Llei 3/1998 per a les activitats sotmeses al règim d'autorització ambiental s'inicia mitjançant sol·licitud del titular o de la titular de l'activitat a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada corresponent, acompanyada d'una avaluació ambiental verificada per una entitat col·laboradora de l'Administració legalment acreditada.

4.2 La sol·licitud d'autorització ambiental se sotmet als tràmits següents:

a) Verificació formal de la documentació presentada.

b) Informació pública pel termini de 20 dies mitjançant un edicte publicat al DOGC.

c) Comunicació a l'ajuntament i als òrgans de l'Administració de la Generalitat que hagin de participar en l'avaluació de l'activitat per tal que, en el termini de dos mesos, es pronunciïn sobre els aspectes ambientals de l'activitat que són de la seva competència i, específicament, sobre sorolls, vibracions, escalfor, olors i abocaments al sistema de sanejament o clavegueram municipal.

d) Avaluació ambiental de l'activitat per la Ponència Ambiental, la qual formula proposta de resolució.

e) Audiència a l'ajuntament i al titular o a la titular de l'activitat pel termini de 10 dies.

f) Resolució de la sol·licitud pel conseller o consellera de Medi Ambient i Habitatge.

g) Notificació de la resolució al sol·licitant o a la sol·licitant i comunicació a l'ajuntament.

4.3 La resolució es dicta i notifica en el termini màxim de sis mesos a comptar de la data d'entrada de la sol·licitud a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada corresponent. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi notificat la resolució s'entén que l'activitat és autoritzada.

4.4 L'autorització ambiental té el contingut fixat en la Llei 3/1998.

4.5 En el cas de resolució denegatòria de la sol·licitud el cessament de l'activitat es duu a terme seguint les determinacions que es fixen en la pròpia resolució.

Article 5

Procediment de llicència ambiental

5.1 El procediment d'adequació a la Llei 3/1998 per a les activitats sotmeses al règim de llicència ambiental s'inicia mitjançant sol·licitud del titular o de la titular de l'activitat a l'ajuntament, acompanyada d'una avaluació ambiental verificada per una entitat col·laboradora de l'Administració legalment acreditada.

En el cas de les activitats de l'annex 2, apartat 1, el titular de l'activitat ha de trametre una còpia de la sol·licitud a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) corresponent als efectes d'acreditar elcompliment del requeriment d'adequació.

5.2 La sol·licitud de llicència ambiental de les activitats classificades en l'annex 2, apartat 1, de la Llei 3/1998, se sotmet als tràmits següents:

a) Verificació formal de la documentació presentada.

b) Informació pública pel termini de 20 dies.

c) Tramesa a l'OGAU corresponent per tal que, en el termini de 3 mesos, emeti informe sobre els aspectes ambientals de l'activitat que són de la seva competència i, específicament, sobre aire, aigua i gestió de residus i incorpori els informes emesos en matèria de protecció de la salut i sobre sanitat animal.

d) Avaluació ambiental de l'activitat per la ponència municipal d'avaluació ambiental, la qual formula la proposta de resolució.

e) Audiència a l'OGAU i al titular o a la titular de l'activitat pel termini de 10 dies.

f) Resolució de la sol·licitud per l'alcalde o alcaldessa de l'ajuntament.

g) Notificació de la resolució al sol·licitant o a la sol·licitant i comunicació a l'OGAU corresponent.

5.3 La sol·licitud de llicència ambiental de les activitats de l'annex 2, apartat 2, de la Llei 3/1998 se sotmet als tràmits següents:

a) Verificació formal de la documentació presentada.

b) Informació pública pel termini de 20 dies.

c) Avaluació de l'activitat per la Ponència municipal d'avaluació ambiental i per la Ponència comarcal d'avaluació ambiental si ha d'intervenir i elaboració de la proposta de resolució.

L'informe de la Ponència comarcal, si correspon, s'ha d'emetre en el termini màxim de 3 mesos a comptar de la data de recepció de l'expedient tramès per l'ajuntament.

d) Audiència al titular o a la titular de l'activitat i al consell comarcal si correspon, pel termini de 10 dies.

e) Resolució de la sol·licitud perl'alcalde o alcaldessa de l'ajuntament.

f) Notificació de la resolució al sol·licitant o la sol·licitant de l'activitat i comunicació al consell comarcal si correspon.

5.4 La resolució es dicta i notifica en el termini màxim de 6 mesos a comptar de la data d'entrada de la sol·licitud a l'ajuntament. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi notificat la resolució s'entén que la llicència és atorgada.

5.5 El contingut de la llicència ambiental és el fixat en la Llei 3/1998.

5.6 En el cas de resolució denegatòria de la sol·licitud el cessament de l'activitat es duu a terme seguint les determinacions que es fixen en la pròpia resolució.

Article 6

Resolució presumpta

6.1 En el cas que l'autorització ambiental o la llicència ambiental s'hagin obtingut per silenci administratiu, l'Administració competent ha de dictar en el termini més breu possible la resolució expressa amb el contingut fixat en la Llei 3/1998, per a l'autorització ambiental i la llicència ambiental per tal de fer plenament operatius els sistemes de prevenció i de control integrats que s'hi estableixen.

6.2 L'autorització ambiental o la llicència ambiental obtingudes per acte presumpte en cap cas generen facultats o drets contraris a l'ordenament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR