DECRET 134/1987, de 24 d'abril, pel qual es desplega el règim d'elecció, constitució i funcionament dels Consells Metropolitans de l'Entitat Metropolitana del Transport i de l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 148/1987.

La Llei 7/1987, de 4 d'abril, preveu la creació de dues entitats locals que han d'assumir competències específiques en matèria de transports, serveis hidràulics i tractament i eliminació de residus, en l'àmbit de la conurbació de Barcelona i la seva zona d'influència directa.

La creació d'aquestes dues noves entitats requereix l'establiment de les normes legals que han de desenvolupar el règim d'elecció, constitució i funcionament dels respectius Consells Metropolitans, en el marc del que estableix l'esmentada Llei i d'acord amb l'habilitació que conté la seva disposició final primera.

Atès el Decret 125/1987, de 18 d'abril, pel qual s'encomana a l'Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Xavier Bigatà i Ribé, el despatx de l'Honorable Conseller de Governació durant l'absència d'aquest, a proposta de l'Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'elecció, constitució i funcionament dels Consells Metropolitans creats per la Llei 7/1987, de 4 d'abril, es regeix per les normes de l'esmentada Llei i del present Decret.

Article 2

2.1 Cada Consell Metropolità es compon de representants elegits pels municipis integrats en la corresponent Entitat Metropolitana, que han de tenir la condició de regidors. 2.2 La representació dels municipis en cada Consell Metropolità s'estableix d'acord amb l'escala següent:

  1. El municipi de Barcelona, onze representants.

  2. Els municipis de més de cent mil habitants, tres representants cadascun.

  3. La resta de municipis, un representant cadascun.

Article 3

Un cop celebrades les eleccions municipals i constituïts tots els Ajuntaments que s'integren en les Entitats Metropolitanes, es procedirà a l'elecció dels Consells Metropolitans.

Article 4

L'elecció dels membres dels Consells Metropolitans es realitzarà d'acord amb les regles següents:

  1. Cada municipi convocarà sessió extraordinària per a l'elecció dels seus representants en el termini màxim d'un mes des de la constitució de l'Ajuntament.

  2. Els municipis que hagin d'elegir més d'un representant procediran a la seva designació d'acord amb els criteris següents: Els llocs s'atribuiran a les diferents llistes proporcionalment al nombre de regidors que hagin obtingut. Es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR