DECRET 13/1987, de 29 de gener, pel qual es desplega la reestructuració del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'evolució del marc sòcio-cultural i el desenvolupament de les competències que, en matèria d'Ensenyament, atribueix l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aconsellen la introducció de modificacions en l'estructura del Departament d'Ensenyament que contribueixin a l'aprofundiment en la racionalització operativa i que, alhora, permetin donar resposta a les noves exigències del sistema educatiu, amb el desplegament de la reestructuració iniciada amb el Decret 12/1987.

El criteri vertebrador de la nova estructura del Departament és el d'adaptació de l'organització administrativa a una classificació funcional dels seus àmbits d'actuació, distingint, d'una banda, el nivell més directament lligat a la prestació dels serveis educatius i, d'una altra, l'estudi, la investigació i l'ordenació del contingut dels programes escolars, les tècniques i l'orientació pedagògiques amb vista a una innovació continuada de l'oferta educativa.

El criteri esmentat es reflecteix en la potenciació que aquests dos nivells d'activitat reben en la nova estructura. Cal assenyalar, pel que fa a l'àmbit de gestió, que aquesta potenciació es manifesta en la unificació dels òrgans que la tenen encomanada i el nou pas que el Decret suposa en el procés de desconcentració i reforçament dels Serveis Territorials del Departament ja iniciat anteriorment. Pel que fa el segon dels àmbits assenyalats, les mesures adoptades han de facilitar, sens perjudici de l'adequada consideració de les singularitats dels diversos nivells i modalitats de l'ensenyament, una visió més globalitzadora del sistema educatiu i, consegüentment, una concepció més integral dels programes escolars i de les orientacions pedagògiques.

Per tot el que s'ha exposat, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Per a l'assistència directa al Conseller hi haurà la unitat de Relacions Institucionals, que tindrà rang de Subdirecció General. 1.2 Sota la presidència del Conseller d'Ensenyament existeix un Consell de Direcció que l'assisteix en l'elaboració de la política del Departament. Formen part d'aquest Consell el Secretari General, els Directors Generals i aquelles persones que designi el Conseller. 1.3 És òrgan consultiu del Departament d'Ensenyament el Consell Escolar de Catalunya, en exercici de les funcions que té atribuïdes per la normativa corresponent. La Secretaria d'aquest Consell s'integra en el si del Departament i tindrà rang de Servei.

Article 2

La Secretaria General, que exercirà les funcions previstes en el Decret 27/1983, de 4 de febrer, s'estructurarà en les unitats següents: 2.1 Amb rang òrganic de Subdireccions Generals: Règim Jurídic i Inspecció de Serveis Gestió econòmico-administrativa 2.2 Amb rang orgànic de Servei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR