DECRET 195/1989, de 3 de juliol, de desplegament de l'estructura de la Direcció General d'Acció Cívica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

El Decret 230/1988, d'1 d'agost, crea la Direcció General d'Acció Cívica del Departament de Benestar Social i en fa dependre els serveis d'Orientació del Benestar Social i el d'Acció Cívica, els quals han d'exercir les mateixes funcions que tenien atribuïdes fins en aquell moment.

Atès que el Decret esmentat no crea les seccions mitjançant les quals els serveis han d'actuar en els àmbits competencials respectius;

Atès que, després del temps transcorregut i de l'experiència acumulada, es fa necessari canviar les funcions del Servei d'Acció Cívica per un contingut més ampli d'aquestes que li permeti l'actuació en la totalitat de l'àmbit competencial de la Direcció General, i dotar l'estructura orgànica d'unes seccions de suport de la gestió, imprescindibles per assolir els objectius proposats;

A proposta del Conseller de Benestar Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General d'Acció Cívica comprendrà els serveis següents: Servei de Promoció. Servei d'Orientació del Benestar Social.

Article 2

El Servei de Promoció tindrà les funcions següents:

  1. Promoure campanyes de sensibilització cívica i social i efectuar-ne la gestió.

  2. Participar en l'elaboració i distribució d'informació pròpia de la Direcció General.

  3. Col·laborar en la realització i difusió de les publicacions relacionades amb el benestar social.

  4. Planificar i efectuar estudis socials de població i de necessitats socioculturals.

  5. Planificar i coordinar la gestió de les funcions assumides per la Direcció General relatives a la prestació social substitutòria del servei militar a Catalunya.

  6. Promoure la potenciació de les estructures associatives del voluntariat a Catalunya.

  7. Coordinar les accions de la Direcció General en els programes de promoció cultural de les forces armades. Aquest Servei tindrà les seccions següents: Secció de Difusió. Secció de Gestió.

Article 3

El Servei d'Orientació del Benestar Social tindrà les funcions següents:

  1. Participar en el manteniment i l'actualització de la base de dades del benestar social.

  2. Coordinar i promoure la informació sobre recursos i serveis propis de tots els departaments que s'ofereix per mitjà de les oficines d'orientació de la Direcció General.

  3. Elaborar pautes de gestió, de planificació i de control del funcionament de les oficines, i coordinar el seu bon funcionament.

  4. Avaluar les diferents necessitats de personal originades en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR