DECRET 286/2004, d'11 de maig, pel qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades als projectes que continguin mesures adreçades a la creació de llocs de treball en el marc dels nous jaciments d'ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyDecret

DECRET

286/2004, d'11 de maig, pel qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades als projectes que continguin mesures adreçades a la creació de llocs de treball en el marc dels nous jaciments d'ocupació.

Atès que el llibre blanc de la Comissió Europea sobre creixement, competitivitat i ocupació considera de gran importància la generació de noves ocupacions destinades a cobrir les noves necessitats dels ciutadans europeus i oferir oportunitats d'ocupació, que es poden classificar en quatre grans apartats: vida diària, millora de la qualitat de vida, cultura i oci, i protecció del medi ambient;

Atès que el Consell Europeu extraordinari sobre l'ocupació a Luxemburg va concloure, entre altres aspectes, que els estats membres haurien d'examinar els mitjans per aprofitar plenament les possibilitats que ofereix la creació de llocs de treball en l'àmbit local, estimulant i consolidant la cooperació entre els diferents sectors, en l'economia social i en les noves activitats lligades a les necessitats encara no satisfetes pel mercat;

Atès que l'Estratègia Europea d'Ocupació dóna un paper cabdal als nous jaciments d'ocupació amb dos objectius principals: a) potenciar l'esperit emprenedor per crear més i millors llocs de treball, tot afavorint un entorn econòmic, jurídic i social favorable a l'esperit empresarial; b) fer front a les disparitats regionals en matèria d'ocupació, mitjançant sistemes de cooperació als àmbits regional i local, amb la finalitat d'explotar el potencial endogen de creació d'ocupació;

Atès que, en el marc d'aquestes recomanacions, la Unió Europea col·labora amb la Generalitat de Catalunya per tal d'incentivar que les entitats implicades desenvolupin projectes que integrin mesures per a la creació de llocs de treball en el marc dels nous jaciments i, en aquest context, els canvis socials i tecnològics són el motor dels nous jaciments, alhora que es posa de manifest, d'una banda, la necessitat d'estimular la demanda pergenerar nous llocs de treball, i de l'altra, el fet que el territori i el sector són els elements de referència de desenvolupament dels nous jaciments;

Atès que l'experiència del programa els darrers anys recomana la continuïtat del període subvencionat, s'ha considerat necessària la modificació de l'Ordre de bases d'aquest programa.

Vist el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat;

Atès el que disposen la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya, i l'apartat segon de la disposició transitòria del Decret 69/2004, de 20 de gener, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball i Indústria;

Vist el capítol IX del Decretlegislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atès que s'ha donat audiència en el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i en el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte aprovar les bases reguladores de les subvencions adreçades a promoure projectes de suport a la creació de llocs de treball, en el marc dels nous jaciments d'ocupació.

Els projectes de nous jaciments d'ocupació han de comportar obligatòriament la creació i la consolidació de llocs de treball en els àmbits que estableixl'article 7.

Article 2

Aplicació pressupostària

En el pressupost anual s'ha de destinar una partida específica a aquestes actuacions. L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'aprovació del pressupost esmentat i a l'existència deles disponibilitats pressupostàries corresponents, així com a la transferència efectiva del Fons Social Europeu del crèdit corresponent.

Els imports màxims destinats així com la partida pressupostària a la qual s'imputaran els corresponents atorgaments es determinaran anualment mitjançant resolució del/la conseller/a de Treball i Indústria que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Convocatòria

3.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del/de la conseller/a de Treball i Indústria, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds, les quals indicaran la disposició on consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar i la quantia màxima destinada.

3.2 En el supòsit que un cop resolta aquesta convocatòria no s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici a les accions que regula aquest Decret, amb elromanent que quedi i mitjançant una resolució del/de la director/a general d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació, es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions que preveu aquest Decret. Per resolució complementària es concretaran els imports màxims destinats a aquesta segona convocatòria.

3.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a aquest exercici a les accions que regula aquest Decret, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no han arribat a obtenir subvenció i que segons els criteris de valoració que conté aquest Decret mantenienuna posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix l'article 8 d'aquest Decret.

Article 4

Termini

El termini per a la presentació de sol·licituds per al desenvolupament dels projectes que preveu aquest Decret serà l'establert a la Resolució de convocatòria.

Article 5

Beneficiaris

5.1 Podran ser beneficiaris dels projectes de creació d'ocupació previstos a l'article 11 d'aquest Decret les entitats sense finalitat lucrativa, les entitats locals i les entitats dependents o vinculades a aquestes, d'acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya.

5.2 Només podran ser beneficiàries dels projectes d'estimulació de la demanda les entitats locals, les entitats dependents o vinculades a aquestes i les fundacions privades constituïdes per una entitat pública local.

Article 6

Requisits dels titulars o promotors

Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu aquest Decret les entitats titulars o promotores que d'acord amb l'article anterior presentin un projecte per al desenvolupament dels nous jaciments d'ocupació i compleixin els requisits següents:

a) Presentar un projecte per al desenvolupament de nous jaciments d'ocupació adreçat a cobrir noves necessitats socials i a la creació de llocs de treball en el marc de processos de desenvolupament del territori que abasta el projecte.

b) D'acord amb el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, complir la quota de reserva per a la integració social dels discapacitats o les mesures alternatives que estableix la legislació vigent.

c) Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

d) No trobar-se en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

e) Complir les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 98.3 de la Llei de finances públiques de Catalunya.

f) D'acord amb el que preveu la Llei 38/2003, de17 de novembre, general de subvencions, estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Article 7

Àmbit dels projectes

7.1 Els projectes que regula aquest Decret podran tenir un àmbit d'actuació territorial o sectorial.

7.2 Els projectes d'àmbit sectorial hauran de fer referència a un únic sector d'actuació sigui quin sigui l'àmbit territorial previst.

Els sectors d'actuació determinats per la Comissió de les Comunitats Europees corresponen a quatre grans apartats: serveis de la vida diària, serveis de millora del marc de vida, serveis culturals i del lleure i serveis de medi ambient, i estan constituïts pels 18 àmbits següents:

Serveis a domicili.

Atenció a la infància.

Noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

Ajuda a les persones amb dificultats.

Serveis de mediació i assessorament en la resolució de conflictes.

Prevenció de riscos laborals.

Millora d'allotjaments.

Transports col·lectius locals.

Revalorització d'espais urbans.

Comerç de proximitat.

Gestió de l'energia.

Turisme.

Sector cultural.

Esports.

Gestió de residus.

Gestió de l'aigua.

Protecció i manteniment de zones naturals.

Reglamentació i control de la pol·lució i les instal·lacions corresponents.

7.3 Els projectes d'àmbit territorial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR