ORDRE TRE/32/2002, de 28 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social (Z20).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/32/2002, de 28 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social (Z20).

Amb data 30 de març de 2000 es va publicar al DOGC núm. 3110 l'Ordre de 10 de març de 2000, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social.

Amb posterioritat a la seva publicació s'ha posat de manifest la necessitat de millorar la gestió del programa així com d'adaptar el seu contingut a les darreres modificacions al Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol.

Per altra banda, amb data 10 de juliol de 2001 es va publicar al BOE núm. 164 la Llei de 12/2001, de 9 de juliol, de mesures urgents del mercat de treball per a l'increment de l'ocupació i la millora de la seva qualitat, la qual concreta i formalitza, a través d'un nou contracte temporal d'inserció, els programes de contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social.

És per això que cal derogar l'Ordre de 10 de març de 2000 i establir de nou les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social que promou la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball, adaptant-la als últims canvis normatius que s'han produït.

Atès el que disposa el capítol 9 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro (DOGC núm. 2797, de 31.12.1998), i modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig (DOGC núm. 3149, de 29.5.2000), per la Llei 15/2000, de 29 de desembre (DOGC núm. 3295, de 30.12.2000) i per la Llei 21/2001, de 28 de desembre (DOGC núm. 3543A, de 31.12.2001);

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball de Catalunya, i amb l'informe previ de la intervenció delegada i de l'Assessoria Jurídica del Departament de Treball;

En ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Ocupació,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a finalitat establir les bases reguladores de les subvencions destinades a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social que promou la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball.

Article 2

Tipus d'accions

Seran objecte de la subvenció que regula la present Ordre els següents tipus d'accions:

  1. Projectes destinats a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social, per part dels òrgans de l'Administració general de l'Estat i els seus organismes autònoms amb seu a Catalunya, dels òrgans de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, de les universitats, entitats i institucions sense ànim de lucre.

  2. Projectes destinats a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social en col·laboració amb entitats locals de Catalunya i les entitats dependents o vinculades a aquestes d'acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i règim local de Catalunya.

Article 3

Destinació i quantia de les subvencions

3.1 Es podran subvencionar les despeses salarials i de seguretat social dels treballadors aturats que siguin seleccionats per a la realització de les obres i els serveis corresponents als projectes aprovats. L'import màxim a subvencionar a efectes salarials és la quantia equivalent a la base mínima del grup de cotització corresponent a la categoria professional desenvolupada pel treballador, i a efectes de Seguretat Social les quotes derivades d'aquest salari. Tot això amb independència de la retribució que finalment rebi el treballador.

3.2 La retribució del treballador que s'incorpori a aquest programa serà la que s'acordi entre les parts, sense que pugui ser inferior a l'establerta, si escau, per a aquests contractes d'inserció en el conveni col·lectiu aplicable.

Article 4

Convocatòria per a la presentació de sol·licituds

4.1 La convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre s'efectuarà anualment en funció de les corresponents disponibilitats pressupostàries mitjançant resolució del conseller de Treball publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la qual indicarà la disposició on es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de les sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar, la quantia màxima destinada. Excepcionalment, i en funció de característiques del territori o matèria, es podran establir diferents convocatòries mitjançant resolució del conseller de Treball publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

4.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent o en el cas que el Departament de Treball obtingui fons addicionals destinats als projectes regulats en aquesta Ordre, amb el romanent que quedi o amb l'import dels fons addicionals es podrà obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions, mitjançant Resolució del conseller de Treball en la qual es concretaran els imports màxims destinats.

En el supòsit d'obtenció de fons addicionals se seguirà aquest procediment sempre que sigui possible d'acord amb els terminis previstos d'execució. Si no fos possible s'actuarà d'acord amb el paràgraf següent.

4.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d'acció.

Article 5

Beneficiaris de la subvenció

Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu l'Ordre per a cada tipus d'acció els òrgans de l'Administració general de l'Estat i els seus organismes autònoms amb seu a Catalunya, els òrgans de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, les universitats, entitats i institucions sense ànim de lucre i les entitats locals de Catalunya i les entitats dependents o vinculades a aquestes d'acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i règim local de Catalunya, que s'obliguin a la contractació de treballadors desocupats per a la realització d'obres i serveis d'interès general i social i que compleixin els requisits que preveu l'article 6 de l'Ordre.

Article 6

Requisits de l'entitat sol·licitant

Per poder accedir a les subvencions previstes en aquesta Ordre, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb un nombre de 50 treballadors o més, complir l'obligació establerta a l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors/es de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives, previstes al Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE núm. 22) i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196).

  2. Tenir la capacitat tècnica i de gestió suficient per a l'execució dels projectes sol·licitats.

  3. En el cas d'entitats que hagin col·laborat en aquest programa, serà necessària la justificació i reintegrament dels exercicis vençuts i el correcte desenvolupament dels projectes anteriors. S'entén per exercici vençut aquell el termini de justificació del qual hagi vençut al moment de la presentació de la sol·licitud. Aquest punt es comprovarà d'ofici per part del Departament de Treball.

Article 7

Acreditació dels requisits

7.1 A les sol·licituds que es presentin per a l'obtenció dels ajuts que preveu aquesta Ordre, s'ha d'adjuntar tota la documentació requerida per a cada tipus d'acció que estableixen els articles 28 i 32 de l'Ordre, i en qualsevol cas de la següent:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors o més, declaració del compliment de l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el total de treballadors/es a l'entitat o declaració conforme aplica les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 27/2000, de 14 de gener, pel qual s'estableixen les mesures alternatives de caràcter excepcional, al compliment de la quota de reserva del 2% a favor de treballadors disminuïts en les empreses de 50 o més treballadors (BOE núm. 22...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR