ORDRE MAH/386/2005, de 13 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la conservació de l'abella de la mel autòctona i es convoquen els corresponents a l'any 2005 (codi de la convocatòria 04.12.05).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/386/2005, de 13 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la conservació de l'abella de la mel autòctona i es convoquen els corresponents a l'any 2005 (codi de la convocatòria 04.12.05).

L'abella de la mel va ser declarada espècie d'interès especial mitjançant el Decret 110/2003, de 15 d'abril.

Atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els preceptes de bases de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria per al 2005 dels ajuts destinats a la conservació de l'abella de la mel autòctona, tot fomentant l'adquisició de reines autòctones per tal de substituir les reines reproductores exòtiques. Les bases reguladores es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de sol·licitud serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Aquesta convocatòria es dota amb un import màxim de 80.000 euros per a l'any 2005 i es finança a càrrec de la partida pressupostària MA04D/480220200/4422.

Els crèdits inicials indicats es poden modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

Els ajuts es tramitaran, resoldran i notificaran d'acord amb el que preveu la base 6.

El règim de recursos és establert a la base esmentada.

Article 5

El director general del Medi Natural resoldrà l'atorgament dels ajuts per delegació del conseller de Medi Ambient i Habitatge.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre MAB/196/2003, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar les actuacions de conservació i recuperació de la fauna i la flora amenaçades (DOGC núm. 3879, de 8.5.2003).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de setembre de 2005

Salvador Milà i Solsona

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la conservació de la forma d'abella de la mel autòctona

.1 Objecte dels ajuts

S'estableix una línia d'ajuts per fomentar l'adquisició de reines de la forma d'abella de la mel autòctona. Els ajuts tindran per objecte finançar la substitució d'exemplars exòtics o híbrids d'abelles no pròpies de la fauna autòctona de Catalunya per reines reproductores criades a Catalunya de la forma d'abella de la mel (Apis mellifera) pròpia del Principat.

No són subvencionables les actuacions que disposin d'altres línies d'ajut específiques del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

.2 Quantia dels ajuts

Ajuts de fins a un 75% del pressupost de l'activitat, amb un màxim de 15 euros per reina i 2.200 reines per associació, per a les actuacions descrites en l'objecte de l'ajut.

.3 Beneficiaris

Poden optar als ajuts les associacions o agrupacions d'apicultors constituïdes legalment i amb personalitat jurídica pròpia en l'àmbit d'actuació a Catalunya que substitueixin les reines exòtiques o híbrides dels seus estocs reproductors per reines autòctones d'abella de la mel.

.4 Sol·licituds i documentació

4.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar en imprès...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR