ORDRE d'11 de desembre de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al programa de dinamització comarcal i s'obre la convocatòria per a l'any 2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

d’11 de desembre de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al programa de dinamització comarcal i s’obre la convocatòria per a l’any 2001.

Atès el Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives i per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

Atesa la Llei 14/2000, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2001;

Atès que l’Ordre de 26 de novembre de 1999, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al foment, entre d’altres, de les accions de dinamització, ha estat derogada per l’Ordre de 30 de març de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i dels agents d’ocupació i desenvolupament local, i l’impuls dels projectes i empreses qualificades d’I+O, cal regular aquests ajuts mitjançant una nova Ordre per tal de fomentar la detecció, la promoció, l’estímul de l’activitat econòmica i l’ocupació a l’entorn local.

D’acord amb els principis que es varen convenir en el Pacte per a l’ocupació a Catalunya 1998-2000;

Atès que s’ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques;

Atès l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb els informes previs de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i d’acord amb les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

La present Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a impulsar el programa de dinamització ocupacional que promou la Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball en col·laboració amb els consells comarcals i obrir la convocatòria per a l’any 2001.

Article 2

Programa de dinamització ocupacional

2.1 El programa de dinamització ocupacional vol afavorir la detecció de les necessitats ocupacionals de la comarca, com també promoure la generació d’ocupació a l’entorn local.

2.2 El consell comarcal participant ha de destinar un tècnic a l’execució de les tasques de dinamització ocupacional que determini la Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa. Les tasques prioritàries que hauran de dur a terme els dinamitzadors comarcals ocupacionals són: accions de detecció, promoció, estímul i animació de l’activitat econòmica i ocupació a l’entorn local. Per a cada consell comarcal es concretaran les tasques específiques en funció del pla de treball que es presenti amb la sol·licitud.

2.3 El Departament de Treball donarà suport tècnic i subvencionarà les tasques de dinamització que es duguin a terme prèvia sol·licitud.

Article 3

Termini de realització de les accions

Les tasques de dinamització ocupacional s’han de dur a terme dins l’exercici pressupostari per al qual s’hagi atorgat l’ajut.

Article 4

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris dels ajuts que es regulen en aquesta Ordre els consells comarcals que destinin un tècnic que executi les tasques de dinamització ocupacional que determini la Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball.

Article 5

Requisits

Els sol·licitants dels ajuts regulats a la present Ordre han de complir els requisits següents:

a) Complir la quota de reserva per a la integració social dels dismunuïts, d’acord amb l’article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, i l’article 7 i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol.

b) Tenir un pla de treball on constin les accions i les activitats que han de dur a terme els dinamitzadors dels consells comarcals per a les quals se sol·licita l’ajut aprovat per l’òrgan competent del consell comarcal.

c) Disposar de finançament per a la part de les tasques no subvencionades pel Departament de Treball.

Article 6

Convocatòria

6.1 Anualment es publicarà mitjançant Resolució del conseller de Treball la convocatòria dels ajuts previstos en aquesta Ordre, la qual indicarà la disposició on es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de sol·licituds i documentació, l’aplicació pressupostària a la qual s’ha d’imputar i la quantia màxima destinada.

6.2 En el supòsit que una vegada resolta la convocatòria de les subvencions i ajuts previstos en aquesta Ordre no s’hagués esgotat l’import màxim destinat per a l’exercici corresponent, o en el cas que el Departament de Treball obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l’import d’aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre, mitjançant resolució del director general d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, en la qual es concretaran els imports màxims destinats i l’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionat a l’existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

6.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s’hagi esgotat l’import màxim destinat per aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR