ORDRE AAR/257/2008, de 23 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de les races autòctones en perill d'extinció, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/257/2008, de 23 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de les races autòctones en perill d'extinció, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) té com a objectiu i finalitat, entre d'altres, el foment de les races autòctones en perill d'extinció i l'impuls al manteniment i la conservació del patrimoni genètic que suposen aquestes races en perill d'extinció.

En aquesta convocatòria s'estableix la possibilitat de subvencionar la gestió dels llibres genealògics per part d'organitzacions o associacions de ramaders que tenen el reconeixement oficial per realitzar aquesta tasca, i ampliar així l'activitat de foment del DAR per a aquest sector, per tal que se'n puguin beneficiar les organitzacions o associacions de ramaders reconegudes a l'àmbit territorial de Catalunya.

En conseqüència, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de les races autòctones en perill d'extinció, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Es convoquen els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre estan finançats a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/782000114/6121 dels pressupostos del DAR per a l'any 2008, dotada amb un import màxim de 100.000 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, i a aquest efecte nomena una Comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, format pel subdirector o la subdirectora general de Ramaderia, el/la cap del Servei de Producció Ramadera i el/la cap del Servei de Sanitat Animal.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat 2.6 anterior.

2.8 Els ajuts atorgats es faran públics al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials i dels serveis centrals del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al DOGC.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 23 de maig de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte de l'ajut

1.1 Són objecte dels ajuts al foment de les races autòctones de protecció especial les actuacions següents:

  1. Realització d'estudis i estadístiques sobre aspectes etnològics, zootècnics i productius de les espècies, així com de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR