DECRET 115/2007, de 22 de maig, pel qual es determinen els òrgans de la Generalitat de Catalunya competents per aplicar la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

115/2007, de 22 de maig, pel qual es determinen els Úrgans de la Generalitat de Catalunya competents per aplicar la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promociÛ de l'autonomia personal i atenciÛ a les persones en situaciÛ de dependËncia.

D'acord amb els articles 27, 28 i 29 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promociÛ de l'autonomia personal i atenciÛ a les persones en situaciÛ de dependËncia, la Generalitat de Catalunya Ès competent per determinar els Úrgans responsables de valorar i reconËixer la situaciÛ de dependËncia, establir els serveis i les prestacions corresponents, i, finalment, aprovar el Programa Individual d'AtenciÛ de les persones beneficiaries.

En la data d'aprovaciÛ d'aquest Decret, el Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i l'AtenciÛ de la DependËncia i el Govern de l'Estat encara no havien aprovat la normativa necess‡ria per estructurar i posar en ple funcionament el Sistema esmentat.

No obstant, l'entrada en vigor del Reial decret 504/2007, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el barem de valoraciÛ de la situaciÛ de dependËncia, permet iniciar els reconeixements i declarar les situacions de dependËncia, imprescindibles per atendre posteriorment les necessitats social urgents que se'n deriven.

Abans d'iniciar els reconeixements, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de determinar els Úrgans encarregats d'exercir la competËncia esmentada, tal i com preveu l'article 9.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya. Aquests Úrgans podran aleshores iniciar la tramitaciÛ de les sol∑licituds, en el marc de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les Administracions P˙bliques i Procediment Administratiu Com˙, d'acord amb que estableix l'article 28.1 de la llei reguladora de les situacions de dependËncia.

D'acord amb l'exposiciÛ de motius de la llei reguladora, la participaciÛ de les Comunitats AutÚnomes en el Sistema per a l'Autonomia i l'AtenciÛ de la DependËncia est‡ fonamentada en l'exercici de la competËncia en matËria de Serveis Socials, assumida per la Generalitat de Catalunya a l'article 166 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

En conseq¸Ëncia, en termes jurÌdics i organitzatius, l'Úrgan de la Generalitat mÈs adequat per gestionar el Sistema per a l'Autonomia i l'AtenciÛ de la DependËncia, en l'‡mbit territorial de Catalunya, Ès el departament competent en la matËria de serveis socials. En l'actualitat, la competËncia esmentada l'exerceix el Departament d'AcciÛ Social i Ciutadania i, tambÈ, i, en les funcions de gestiÛ que li pertoquen, l'Institut Catal‡ d'AssistËncia i Serveis Socials, d'acord amb l'article 3.14 del Decret 421/2006, de 28 de novembre, i, tambÈ, el Decret 572/2006, de 19 de desembre.

En virtut d'aixÚ, d'acord amb l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la persona titular de la Conselleria d'AcciÛ Social i Ciutadania i d'acord amb el Govern

Decreto:

Article 1

CompetËncia

1.1 L'objecte d'aquest Decret Ès determinar els Úrgans i organismes de la Generalitat de Catalunya competents per aplicar, en l'‡mbit del territori de Catalunya, la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR