ORDRE ENS/58/2003, de 12 de febrer, per la qual es determinen les convalidacions dels ensenyaments de formació professional específica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/58/2003, de 12 de febrer, per la qual es determinen les convalidacions dels ensenyaments de formació professional específica.

El Reial decret 777/1998, de 30 d'abril, pel qual es desenvolupen determinats aspectes de l'ordenació de la formació professional en l'àmbit del sistema educatiu (BOE núm. 110, de 8.5.1998), estableix, a l'article 12.1, la convalidació dels mòduls professionals comuns a diversos cicles formatius, sempre que tinguin idèntica denominació, durada, capacitats i criteris d'avaluació.

Altrament, aquest mateix Reial decret preveu, a l'article 12.2, que es podran establir convalidacions entre els mòduls professionals que, tot i no reunir alguna de les condicions que estableix el punt anterior, tinguin suficient grau d'afinitat a nivell de les capacitats i els continguts bàsics.

L'Ordre del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport de 20 de desembre de 2001 (BOE núm. 8, de 9.1.2002), per la qual es determinen convalidacions d'ensenyaments de formació professional específica derivada de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, estableix aquesta convalidació per a mòduls afins, a partir de l'anàlisi curricular dels decrets de mínims de cada títol.

El Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a Catalunya (DOGC núm. 1990, de 28.12.1994), estableix a l'article 7 que els mòduls professionals s'estructuraran en crèdits de caràcter teoricopràctic, de durada variable. Aquest mateix Decret especifica, a l'article 17, que el currículum de cada cicle formatiu l'establirà el Govern de la Generalitat de Catalunya.

L'Ordre de 23 de setembre de 1998 determina els efectes acadèmics de la incorporació de l'alumnat procedent dels cicles formatius de grau mitjà als ensenyaments de batxillerat (DOGC núm. 2746, de 19.10.1998).

En conseqüència, convé determinar les convalidacions entre crèdits dels diferents cicles formatius de formació professional específica de les mateixes famílies professionals o afins, així com les convalidacions amb el batxillerat, respectant, però, la normativa estatal de caràcter bàsic.

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Formació Professional, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Finalitat i àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre té com a finalitat establir les convalidacions entre crèdits de diferents cicles formatius de formació professional específica, i entre aquests cicles i el batxillerat, i és d'aplicació en tots els centres docents de l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 2

Convalidació directa entre crèdits

2.1 Les convalidacions entre crèdits transversals i, per tant, comuns a diversos cicles formatius, es detallen a l'annex 1 d'aquesta Ordre. Les convalidacions entre crèdits considerats afins, però no idèntics, d'acord amb els decrets del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR