DECRET 358/1989, de 19 de desembre, pel qual es determinen les funcions i els òrgans de govern del Centre de la Propietat Forestal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 199/1994.

A Catalunya, prop del vuitanta per cent de la superfície forestal és de propietat privada. Atenent aquesta realitat, la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, creà en el seu article 17 el Centre de la Propietat Forestal (CPF) com a organisme desconcentrat del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, en el si del qual l'Administració i els particulars concerten les línies d'actuació.

Aquest organisme vol, d'una banda, incrementar la presència dels interessats en l'adopció de les decisions que els poden afectar i, de l'altra, possibilitar que es compleixi amb la idea d'eficàcia i de col·laboració entre l'Administració i els productors forestals.

El present Decret desplega les previsions genèriques de la Llei forestal, i configura el Centre de la Propietat Forestal com a instrument de professionalització i dinamització de la forest catalana.

Atès el que estableix l'article 17 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Títol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Centre de la Propietat Forestal, creat per la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, com a òrgan desconcentrat del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, es regirà pel que estableix l'esmentada Llei, pel que preveu aquest Decret i per les altres disposicions que li siguin d'aplicació. 1.2 La competència del Centre de la Propietat Forestal s'estén a tots els terrenys forestals de propietat privada de Catalunya, els titulars dels quals compleixin les condicions que estableix l'article 3.1.

Article 2

Els objectius del Centre de la Propietat Forestal són:

  1. Ordenar la producció forestal, en l'àmbit de les seves competències.

  2. Promoure la conservació i la millora dels boscos i les pastures de propietat privada.

  3. Aquells altres que puguin determinar els seus òrgans de govern, en el marc de les previsions d'aquest Decret, o que li puguin ser encomanats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 3

3.1 Podran formar part del Centre de la Propietat Forestal els titulars dels terrenys forestals de propietat privada, ja siguin persones físiques o jurídiques, i les agrupacions de titulars que s'hagin constituït per a la gestió i/o explotació en comú de terrenys forestals, que compleixin els requisits següents:

  1. Ser titular d'una o diverses finques forestals en el mateix terme municipal o confinants, la superfície total de les quals sigui igual o superior a la unitat mínima forestal.

  2. Tenir aprovat un projecte d'ordenació o un pla tècnic de gestió i millora forestal o comprometre's a presentar-lo per a la seva aprovació en el termini màxim d'un any comptat des de la data de sol·licitud d'inscripció al Centre de la Propietat Forestal. 3.2 La integració s'haurà de formalitzar mitjançant la presentació d'una sol·licitud d'inscripció dirigida al president del Centre de la Propietat Forestal junt amb la documentació acreditativa que es compleixen els requisits que estableix el punt anterior. 3.3 També en formen part el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i el Departament d'Economia i Finances.

Article 4

El Centre de la Propietat Forestal té les funcions següents:

  1. Participar en l'elaboració dels plans de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR