DECRET 48/2006, de 28 de març, pel qual es determinen els òrgans unipersonals superiors dels centres de justícia juvenil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

48/2006, de 28 de marÁ, pel qual es determinen els Úrgans unipersonals superiors dels centres de justÌcia juvenil.

El marc legal aplicable a les mesures d'execuciÛ penal de l'‡mbit de justÌcia juvenil Ès la Llei 27/2001, de 31 de desembre, de justÌcia juvenil, que tÈ per objecte, entre d'altres, regular les funcions que ha de complir l'AdministraciÛ de la Generalitat en execuciÛ de les mesures adoptades pels jutges i els tribunals en el marc de la Llei org‡nica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors.

Per donar resposta a les previsions que introdueix aquesta normativa i a l'evoluciÛ del perfil sociodemogr‡fic de les persones menors i joves infractores, la tipologia de les infraccions penals i el nombre de la poblaciÛ atesa a l'‡mbit de justÌcia juvenil i, al mateix temps, harmonitzar-lo amb els diversos processos de funcionaritzaciÛ del personal de l'esmentat ‡mbit, es fa necess‡ria l'adaptaciÛ de l'estructura org‡nica i el model de recursos humans dels centres i serveis que configuren el sistema de justÌcia juvenil a Catalunya, sistema que ser‡ desenvolupat integrament amb l'aprovaciÛ del reglament que preveu l'article 27 de la Llei 27/2001, de 31 de desembre.

Per aixÚ, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de JustÌcia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

“rgans unipersonals superiors dels centres de justÌcia juvenil

1.1 El Úrgans unipersonals superiors dels centres de justÌcia juvenil sÛn: el/la director/a, el/la gerent, el/la subdirector/a i els/les coordinadors/es.

1.2 El/la director/a, el/la gerent, el/la subdirector/a i els/les coordinadors/es formen l'equip directiu dels centres de justÌcia juvenil.

Article 2

Director/a

El/la director/a del centre de justÌcia juvenil Ès la m‡xima autoritat del centre i tÈ la representaciÛ del centre directiu de justÌcia juvenil, davant les famÌlies de les persones menors i joves i davant dels organismes oficials, i Ès la persona obligada, en primer terme, a complir i fer complir en el centre les lleis, els reglaments i altres disposicions, especialment les que fan referËncia al servei.

Article 3

Gerent

El/la gerent, amb rang de subdirector/a, depËn org‡nicament del/de la director/a i Ès la persona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR