ORDRE SLT/106/2013, de 24 de maig, per la qual es determinen per a l'any 2013 els preus unitaris i la resta de valors a què es refereix l'article 5 del Decret 170/2010, de 16 de novembre, de regulació del sistema de pagament de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'article 5 del Decret 170/2010, de 16 de novembre, de regulació del sistema de pagament de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 5764, de 26.11.2010), estableix que mitjançant una ordre de la persona titular del departament competent en matèria de salut, a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, s'han de determinar, d’una banda, els preus unitaris corresponents a l'assistència hospitalària i especialitzada, exclosa l'atenció psiquiàtrica i, d’altra banda, els preus unitaris corresponents a l'atenció psiquiàtrica i de salut mental.

Pel que fa a l'assistència hospitalària i especialitzada, exclosa l'atenció psiquiàtrica, s’han d’aprovar:

  1. El preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per estructura i de l'alta hospitalària modulada per complexitat.

  2. El preu unitari de la visita de consulta externa i la urgència per a cadascun dels grups de complexitat estructural en què es classifiquen els centres.

  3. El preu unitari de cada una de les categories de casos considerats tècniques, tractaments i procediments específics.

    I pel que fa a l'atenció psiquiàtrica i de salut mental, s’ha d’aprovar el preu unitari per a cada tipologia d'hospitalització i el preu unitari de cada una de les categories de casos considerats procediments específics.

    Així mateix, la dita ordre ha d'establir:

  4. Els diferents percentatges a aplicar per estructura dels hospitals i per nivell de complexitat de les patologies.

  5. L'assignació única global per al manteniment d'una estructura mínima d'atenció d'urgències corresponent als hospitals situats en zones geogràfiques aïllades i/o amb poca població.

    D’acord amb això, el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, en la sessió de 16 de maig de 2013, ha proposat l’actualització per al 2013 pel que fa a l'assistència hospitalària i especialitzada, exclosa l'atenció psiquiàtrica, del preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per estructura i de l'alta hospitalària modulada per complexitat; del preu unitari de la visita de consulta externa i de la urgència per a cadascun dels grups de complexitat estructural en què es classifiquen els centres; i pel que fa a l'atenció psiquiàtrica, del preu unitari de cada una de les categories de casos considerats procediments específics.

    Per tot això, a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, i d'acord amb l'article 10.j) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya,

    Ordeno:

Article 1

El preus unitaris mitjans de l'alta hospitalària modulada per estructura i de l'alta hospitalària modulada per complexitat de l'assistència hospitalària i especialitzada, exclosa l'atenció psiquiàtrica, per a l’any 2013 són els següents:

Preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per estructura: 2.158,50 euros.

Preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per complexitat: 2.136,03 euros.

Article 2

2.1 El preu unitari per a l’any 2013 de la visita de consulta externa per a cadascun dels grups de complexitat estructural en què es classifiquen els centres en l’àmbit de l’assistència hospitalària i especialitzada són els següents:

Grup 1: 39,66 euros.

Grup 2: 46,90 euros.

Grup 3: 54,88 euros.

Grup 4: 64,18 euros.

2.2 El preu unitari per a l’any 2013 de la visita d’urgència per a cadascun dels grups de complexitat estructural en què es classifiquen els centres en l’àmbit de l’assistència hospitalària i especialitzada són els següents:

Grup 1: 51,37 euros.

Grup 2: 81,62 euros.

Grup 3: 98,82 euros.

Grup 4: 111,81 euros.

Article 3

Els preus unitaris corresponents a cada una de les categories de casos considerats tècniques, tractaments i procediments específics en l’àmbit de l’assistència hospitalària i especialitzada són els establerts en l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 4

Els percentatges a aplicar per estructura dels hospitals i per nivell de complexitat de les patologies en l’àmbit de l’assistència hospitalària i especialitzada són els següents:

  1. Un 65% per al preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per estructura.

  2. Un 35% per al preu unitari mitjà de l'alta hospitalària modulada per complexitat.

Article 5

L'assignació única global per al manteniment d'una estructura mínima d'atenció d'urgències corresponent als hospitals situats en zones geogràfiques aïllades i/o amb poca població és d'1.253.252,52 euros.

Article 6

Els preus unitaris per al 2013 pel que fa a l'atenció psiquiàtrica i de salut mental són els següents:

Preus unitaris d'hospitalització total:

Aguts: 174,88 euros/estada.

Subaguts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR