Decret 221/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica el Decret 266/1997, de 17 d'octubre, sobre drets i deures dels alumnes dels centres de nivell no universitari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyDecret

Decret 221/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica el Decret 266/1997, de 17 d'octubre, sobre drets i deures dels alumnes dels centres de nivell no universitari de Catalunya.

El Decret 266/1997, de 17 d'octubre, regula els drets i deures dels alumnes dels centres de nivell no universitari de Catalunya.

Transcorreguts tres anys des de la seva entrada en vigor, convé modificar-ne parcialment el contingut per tal d'aconseguir una major concreció en l'exercici del dret de reunió dels alumnes en determinades circumstàncies, així com permetre als directors dels centres ampliar la durada de les mesures cautelars que calgui adoptar per protegir, a l'ensems, el normal desenvolupament de les activitats ordinàries dels centres docents i el dret de l'alumne a l'educació, en casos excepcionals, en què convingui privar temporalment i limitada l'assistència a classe d'algun alumne de conducta greument pertorbadora de la convivència.

Per tal d'assolir l'acompliment d'aquestes dues finalitats es dóna una nova redacció als articles 15.3, 37.d), 44 i 46.3 del Decret 266/1997, de 17 d'octubre.

El Decret, a més, fixa un termini de sis mesos per adaptar els reglaments de règim interior al que s'hi disposa, i que als expedients disciplinaris iniciats amb anterioritat a l'entrada en vigor els serà d'aplicació la normativa vigent en el moment en què es van iniciar.

En virtut d'això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants dels treballadors, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Ensenyament i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'apartat tercer de l'article 15 del Decret 266/1997, de 17 d'octubre, que queda redactat de la manera següent:

15.3 El reglament de règim interior establirà les previsions adequades per tal de garantir l'exercici dels drets de reunió i associació previstos als apartats 1 i 2 d'aquest article. La reglamentació del dret de reunió haurà de permetre l'agilitat del procés la qual, per tant, no podrà incloure procediments d'autorització prèvia que dificultin l'exercici d'aquest dret i preveurà la possibilitat que determinades reunions s'efectuïn en horari lectiu, especialment les reunions dels delegats i delegades de curs. Els centres docents vetllaran perquè s'estableixi un horari de reunions dels representants de l'alumnat que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR