DECRET 228/2006, de 30 de maig, pel qual es dicten normes complementàries al Decret 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

228/2006, de 30 de maig, pel qual es dicten normes complementàries al Decret 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

Mitjançant el Decret 177/2006, de 23 de maig, s'han introduït determinats canvis en l'estructura del Departament de la Presidència, motivats principalment per les noves funcions assumides pel Departament en matèria de telecomunicacions i societat de la informació, i pel fet que en el moment actual la persona titular d'aquest Departament, ni la de cap altre Departament, no té la condició de conseller primer.

Amb posterioritat, mitjançant el Decret 227/2006, de 29 de maig, de determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'ha atribuït una nova funció al Departament de la Presidència, en concret la relativa a la política de cooperació al desenvolupament, que fins ara corresponia al Departament de Governació i Administracions Públiques.

Aquest canvi d'atribucions comporta adscriure al Departament de la Presidència l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, com a entitat que executa i gestiona la política en matèria de cooperació al desenvolupament, segons les directrius establertes pel Departament. Alhora també s'atribueixen a l'Agència, a l'empara del que disposa l'article 51.2.d) de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, l'execució i la gestió de la política en matèria de suport a les comunitats catalanes a l'exterior.

Atesa l'ampliació de l'àmbit d'atribucions de l'Agència, com també l'estructura actual del Departament de la Presidència, s'opta per suprimir la Secretaria de Cooperació Exterior. Aquesta supressió comporta, igualment, modificar la composició del grup de seguiment de l'acció exterior del Govern, creat mitjançant el Decret 24/2006, de 28 de febrer.

D'altra banda, l'Institut Europeu de la Mediterrània passa a relacionar-se amb l'Administració de la Generalitat mitjançant el Departament de la Presidència, en substitució del Departament de Governació i Administracions Públiques, en coherència amb la nova distribució de funcions entre els dos departaments.

Finalment, s'introdueixen algunes modificacions complementàries a la darrera modificació de l'estructura del Departament, derivades principalment de la supressió de la Secretaria de Coordinació Interdepartamental, la qual ha estat substituïda, amb un altre rang i adscripció orgànica, per la nova Direcció General de Coordinació Interdepartamental. En concret, s'adscriuen a la Secretaria General del Departament el Centre d'Història Contemporània de Catalunya, el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis i el Gabinet de Documentació i Biblioteca, i es modifica la composició de la Mesa de Valoració de les sol·licituds d'indemnització de les persones que van patir privació de llibertat durant el règim anterior, en la qual hi participava la suprimida...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR