ORDRE ENS/217/2011, de 6 de setembre, per la qual es convoquen ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per a l'alumnat escolaritzat en centres educatius sostinguts amb fons públics durant el curs 2011-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/217/2011, de 6 de setembre, per la qual es convoquen ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per a l'alumnat escolaritzat en centres educatius sostinguts amb fons públics durant el curs 2011-2012.

L'article 83 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix que per garantir la igualtat de totes les persones en l'exercici del dret a l'educació, l'alumnat amb condicions socioeconòmiques desafavorides té dret a obtenir beques i ajuts a l'estudi.

D'altra banda, l'article 6 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, disposa que el sistema públic de beques per a l'estudi té l'objectiu de compensar les desigualtats econòmiques i socials i, en els ensenyaments no obligatoris, incentivar l'estudi. A més, preveu que tot l'alumnat té dret a accedir, en condicions d'igualtat, al sistema públic de beques per a l'estudi en funció de llurs recursos econòmics, aptituds i preferències.

Amb aquest objectiu, el Departament d'Ensenyament ha iniciat els tràmits per signar un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Educació, per al curs escolar 2011-2012, mitjançant el qual es finançarà aquesta convocatòria d'ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic, destinats a l'alumnat que cursa ensenyaments obligatoris en centres educatius sostinguts amb fons públics.

Alhora, mitjançant una altra convocatòria específica, el Departament d'Ensenyament concedeix ajuts als centres que sol·liciten participar en el Programa cooperatiu per al foment de la reutilització de llibres de text. Per tal d'optimitzar l'ús dels recursos públics, el contingut d'aquests ajuts individuals s'articula amb el dels ajuts concedits als centres pel Programa esmentat.

Per tot això, d'acord amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió d'ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic, destinats a l'alumnat dels ensenyaments obligatoris matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, per al curs escolar 2011-2012.

Article 2

Bases

Aprovar les bases reguladores que regeixen aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Import i pressupost

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total màxim d'11.663.049,00 euros, amb càrrec al crèdit EN0704 D/480000100/4250/0042 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011, condicionat a l'aplicació efectiva de la retenció de crèdit amb número d'operació 00163211310003900, del Ministeri d'Educació, destinat al finançament del conveni de col·laboració per al curs escolar 2011-2012.

Aquesta quantitat es pot incrementar d'acord amb les sol·licituds rebudes i condicionat a la disponibilitat efectiva del crèdit en el moment anterior a la resolució de concessió de la subvenció.

Article 4

Distribució dels ajuts

La quantitat individual màxima d'ajut que es pot obtenir és de fins a 105,00 euros. En qualsevol cas, quan l'alumne/a estigui escolaritzat/ada en un centre que participi en el Programa cooperatiu per al foment de la reutilització de llibres de text, i resulti beneficiari/ària d'aquest programa, l'import dels ajuts concurrents no pot superar el cost suportat per l'alumne/a per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic.

Article 5

Sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria és des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 30 de setembre de 2011.

Només les persones sol·licitants que no tinguin reserva de plaça el 30 de setembre de 2011 poden presentar la sol·licitud amb posterioritat a aquest termini.

Article 6

Consorci d'Educació de Barcelona

Les referències efectuades a les bases reguladores als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, s'han d'entendre fetes al Consorci d'Educació de Barcelona pel que fa al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el règim d'assumpció de competències d'aquest Consorci.

Article 7

Resolució

La directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa resoldrà aquesta convocatòria per delegació, en el termini màxim de sis mesos a comptar a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR