RESOLUCIÓ PRE/2157/2011, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de diferents programes de subvencions del Consell Català de l'Esport per a l'organització i participació en activitats esportives federades, corresponents a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsell Català de L'Esport
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

PRE/2157/2011, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de diferents programes de subvencions del Consell Català de l'Esport per a l'organització i participació en activitats esportives federades, corresponents a l'any 2011.

Atès que, en aplicació del que disposa l'article 2 del Text únic de la Llei de l'esport, aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, l'Administració esportiva de la Generalitat de Catalunya ha de fomentar, divulgar, planificar, coordinar, executar, assessorar i implantar la pràctica de l'activitat física i de l'esport arreu de Catalunya a tots els nivells i estaments socials;

Atès que d'acord amb la Llei esmentada l'Administració esportiva té per objectius, entre altres, fomentar i protegir l'associacionisme esportiu, impulsar l'esport federat i planificar l'esport d'elit i d'alt nivell, així com promoure l'esport d'esbarjo, lleure i salut, i donar suport als esportistes amb discapacitats físiques;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, en relació amb l'article 93.b) del mateix Text normatiu,

Resolc:

—1 Aprovar les bases reguladores, que consten en l'annex d'aquesta Resolució, que han de regir el procediment per a la concessió de diferents programes de subvencions del Consell Català de l'Esport per al foment d'activitats esportives i altres accions que se'n derivin, de les entitats federades i clubs membres d'una unió esportiva de clubs, corresponents a l'any 2011.

—2 Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que l'ha dictada o, directament, davant el titular del departament competent en matèria d'esports, que és el competent per a la seva resolució, en el termini d'un mes des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Esplugues de Llobregat, 19 de setembre de 2011

Ivan Tibau i Ragolta

President

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió dels programes de subvencions del Consell Català del l'Esport per al foment d'activitats esportives i altres accions que se'n derivin, de les entitats federades i clubs membres d'una unió esportiva de clubs, corresponents al període comprès entre l'1 d'agost de 2010 i el 30 de setembre de 2011.

En concret, es regulen per aquestes bases els programes de subvencions següents:

Programa B.1 Organització de competicions esportives internacionals a Catalunya. L'objecte d'aquest programa és donar suport a les necessitats derivades de l'organització a Catalunya de competicions esportives internacionals que figurin en els calendaris oficials de les federacions esportives de Catalunya i/o de les federacions esportives internacionals.

Programa B.2. Suport per a la participació en competicions d'esport femení. L'objecte d'aquestes subvencions és donar suport a les necessitats derivades de la participació en competicions d'esports col·lectius per equips (clubs) en la categoria estatal d'equips femenins d'entitats federades, per tal d'ajudar en les despeses de participació en les esmentades competicions.

Aquest programa comprèn tots els equips femenins que estiguin en la màxima categoria estatal en la temporada esportiva finalitzada en la data de publicació de la corresponent convocatòria.

Únicament s'inclouen aquelles modalitats que tenen una competició regular femenina (lliga) en les següents modalitats: atletisme, futbol, futbol americà, futbol sala, handbol, hoquei, hoquei patins, hoquei patins línia, rugbi, softbol, tennis taula, voleibol i waterpolo.

Programa B.3. Suport a la participació en competicions internacionals oficials (Catalunya al Món).

Aquest programa té per objecte donar suport a la participació internacional de les entitats esportives que hagin assolit els drets de participació per mèrits propis en competicions oficials prèvies en la temporada esportiva finalitzada.

Únicament s'atendran les competicions oficials de clubs que figurin en calendaris de la corresponent federació internacional, en les següents modalitats: Hoquei subaquàtic, beisbol, corfbol, futbol americà, horsball, hoquei herba, hoquei sala, waterpolo, hoquei línia, hoquei patins, patinatge artístic sobre rodes (xous), pilota, piragüisme estil lliure, piragüisme eslàlom , tennis taula i tir amb arc.

En cada disciplina objecte d'ajut es valorarà la participació en competició oficial en aquells casos que la classificació s'hagi obtingut durant l'any anterior al de la publicació de la corresponent convocatòria.

—2 Entitats destinatàries

2.1 Poden optar a les subvencions dels programes que es regulen per aquestes bases les entitats federades i els clubs membres d'una unió esportiva que estiguin degudament inscrits o adscrits al Registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya, en la data de publicació de la corresponent convocatòria.

2.2 A més, les entitats destinatàries dels les subvencions previstes en aquestes bases reguladores han de complir els requisits següents:

  1. Si l'entitat té 50 o més treballadors o treballadores, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors o treballadores amb disminució sobre el nombre total de treballadors o treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social de minusvàlids (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, pel qual es regula el compliment alternatiu amb caràcter excepcional de la quota de reserva a favor dels treballadors amb discapacitat (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 322/2011, de 19 d'abril, sobre l'aplicació de la quota de reserva del 2% a favor de persones amb discapacitat en empreses de 50 o més persones treballadores i de mesures alternatives de caràcter excepcional al seu compliment (DOGC núm. 5864, de 21.4.2011).

  2. Si l'entitat té una plantilla igual o superior a 25 persones, indicar els mitjans que utilitzen per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir en aquests casos, en els seus centres de treball, d'acord amb l'article 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  3. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya, així com estar al corrent de les obligacions davant la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 9.1.1998).

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que es preveuen ens els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  6. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

    2.3 D'acord amb la lletra e) de l'article 90 bis del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, l'òrgan concedent de les subvencions regulades per aquestes bases, denegarà la concessió d'ajuts a entitats els directius de les quals, entenent per directiu o directiva la persona que exerceix funcions executives i d'administració, percebin remuneracions que, segons el criteri motivat de l'òrgan concedent, i atenent les circumstàncies de l'entitat i del perceptor de la remuneració, siguin manifestament desproporcionades. Aquesta regla pot ser motiu d'excepció de manera motivada, en els termes previstos en el mateix article 90 bis. Amb aquesta finalitat, les entitats sol·licitants de subvencions, per poder ser beneficiàries d'aquests, han de donar publicitat de les remuneracions que percep el seu personal directiu en la memòria que s'adjunta amb els seus estats comptables.

    —3 Període d'execució de les actuacions susceptibles de ser subvencionades

    Les actuacions objecte d'aquestes subvencions s'han de realitzar en el període comprès entre l'1 d'agost de 2010 i el 30 de setembre de 2011.

    —4 Despeses subvencionables i quantia de les subvencions

    4.1 Es consideren despeses subvencionables les despeses relacionades directament amb la realització del projecte presentat. A aquests efectes, tindran aquesta condició les despeses que expressament constin com a subvencionables a la Guia de Justificacions disponible en la pàgina web corporativa de l'Administració de la Generalitat, Secretaria General de l'Esport, en l'adreça electrònica següent: http://www20.gencat.cat/portal/site/sge.

    4.2 Les subvencions es concediran dins els límits de la dotació pressupostària màxima prevista en la corresponent convocatòria i d'acord amb la puntuació obtinguda per aplicació dels criteris de valoració establerts en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR