DECRET 481/1983, de 28 d'octubre, sobre normes de compliment, dins l'àmbit territorial de Catalunya, del Reial Decret 2296/1983, de 25 d'agost, sobre tràfic i circulació de vehicles escolars i de menors.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 229/1984.

El Reial Decret 2296/1983, de 25 d'agost, sobre tràfic i circulació de vehicles escolars i de menors, estableix la nova regulació en matèria de seguretat d'aquesta modalitat de transport, modificant determinats aspectes de la normativa anterior, continguda principalment en el Reial Decret 1415/1982, de 30 d'abril, adaptant-la als elements materials disponibles, introduint nous requisits tendents a aconseguir els màxims nivells de seguretat i alhora preveient el transport de menors per motius no estrictament escolars.

La Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d'adequar aquella disposició d'aplicació general en tot l'àmbit de l'Estat, en aquells aspectes que dins la Comunitat Autònoma tenen una particularitat específica, ha cregut convenient, pel que fa a la seva competència, declarar d'aplicació a Catalunya el Reial Decret 2296/1983, acomodant-se a les particularitats pròpies de Catalunya.

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'aplicaran en el territori de

Catalunya les normes de seguretat en el transport escolar i de menors contingudes en el Reial Decret 2296/1983, de 25 d'agost, amb les particularitats que es contemplen en els article següents.

Article segon

- Els nens menors de catorze anys podran

ocupar en nombre de tres els seients destinats a dues persones, tal com preveu el darrer paràgraf de l'article 4.2 del Reial Decret 2296/1983, quan no hi hagi solució de continuïtat entre els seients i aquests estiguin proveïts de braç en la part exterior. Pel que fa al transport d'escolars i de menors en viatges i excursions, regirà el Decret 79/1982, de 31 de març.

Article tercer

- La presència d'acompanyant serà

obligatòria en tots els vehicles, excepte en aquells que estiguin adscrits a serveis públics regulars, d'acord amb el que disposa el Decret 372/1983, sobre gratuïtat del transport escolar.

Article quart

- El temps màxim de permanència dels

menors en el vehicle a què es refereix l'article 8.1 del Reial Decret 2296/1983 podrà superar els límits establerts, prèvia autorització de la Demarcació de Transports competent, a petició dels Serveis Territorials d'Ensenyament.

Disposició final Única.

-...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR