ORDRE VCP/17/2008, de 14 de gener, de segona modificació de l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/17/2008, de 14 de gener, de segona modificació de l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener.

L'establiment d'equivalències dels títols, diplomes i certificats emesos per diferents entitats i institucions dels territoris de parla catalana amb els certificats dels diferents nivells de català de la Secretaria de Política Lingüística ha estat una eina molt útil per aprofitar els esforços que s'han dut a terme en el terreny de l'extensió del coneixement de la llengua.

L'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, estableix els títols, diplomes i certificats que es consideren equivalents als certificats de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix, el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, completa la regulació amb l'establiment dels requisits lingüístics per accedir a les places de la funció pública de les administracions catalanes. Finalment, l'Ordre VCP/13/2007, de primera modificació de l'Ordre PRE/228/2004, estableix l'equivalència amb el títol de graduació en educació secundària expedit a l'Aragó amb el certificat de nivell intermedi de la Secretaria de Política Lingüística.

Ara es considera convenient incorporar-hi unes noves modificacions. La primera consisteix a determinar les equivalències dels certificats de coneixements de català de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya amb els corresponents certificats de la Secretaria de Política Lingüística i eliminar l'equivalència del Certificat d'assistència i aprofitament d'un curs de llenguatge administratiu amb el nivell de suficiència de català (C) de la Secretaria de Política Lingüística, ja que el primer és un certificat de competència en un llenguatge d'especialitat mentre que el segon acredita coneixements de llengua general.

La segona modificació consisteix a incorporar els certificats de coneixements de català del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada com a equivalents als certificats de coneixements del català de la Secretaria de Política Lingüística, ateses les especificitats pròpies de l'Administració de justícia, la diversitats dels col·lectius professionals que hi treballen, els diferents règim jurídics a què estan sotmesos, la seva dispersió territorial i les necessitats formatives que presenten, juntament amb el fet que el Departament de Justícia disposi del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada com a centre de formació propi d'aquest àmbit.

D'altra banda, es considera convenient modificar la referència actual a les titulacions de l'ensenyament reglat no universitari obtingudes a partir del mes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR