DECRET 219/2006, de 23 de maig, de creació de la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

219/2006, de 23 de maig, de creació de la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Les polítiques de Govern dirigides al foment de la competitivitat del sector agrari a Catalunya posen de manifest que l'agricultura de regadiu és un sector estratègic per al creixement i l'equilibri econòmic i social del nostre territori rural. Així doncs, en l'actualitat el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa una política de transformació i posada en regadiu d'una part substancial del territori amb capacitat de producció agrària, així com una modernització important dels regadius històrics. Tota aquesta transformació necessita incorporar urgentment elements de reflexió estratègica a través d'instruments de planificació i assegurar una gestió transparent i consensuada entre l'Administració i els agents implicats.

A més, l'Administració agrària catalana ha de garantir aquesta planificació amb l'objectiu de potenciar l'ús eficient de l'aigua en l'àmbit agrari, dins del marc d'una estratègia de desenvolupament de país sostenible.

D'altra banda, l'àmbit competencial del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca comporta la necessitat d'una estratègia de relacions molt àmplia amb els diversos sectors que integren el món agrari, el sector pesquer i la indústria agroalimentària. A més, l'especialització que ha experimentat aquest sector a causa de les elevades exigències de qualitat i seguretat dels aliments per part del conjunt dels operadors del mercat fa que la transversalitat entre tots els membres de la cadena agroalimentària i l'actuació de l'Administració mateixa sigui absolutament necessària.

En aquest sentit, els temes que constitueixen l'agenda ordinària de les qüestions del camp configuren un panorama de gran complexitat, ja que coincideixen al mateix temps la reforma de la política agrícola comuna i el seu nou model d'aplicació, els avenços en la ronda negociadora de l'Organització Mundial del Comerç, la força de les diferents comunitats autònomes en el desenvolupament dels seus respectius programes territorials, l'aplicació de les agendes de programació de la UE, la profunda transformació del món rural, la pressió del fenomen migratori, el repte de la seguretat alimentària a escala mundial i el compromís ambiental en les pràctiques agràries i pesqueres corresponent.

La incidència de tots aquests factors en la tasca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR