DECRET 116/2002, de 16 d'abril, pel qual es dissol l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació i s'aprova la creació de l'Institut Europeu de la Mediterrània.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

116/2002, de 16 d'abril, pel qual es dissol l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació i s'aprova la creació de l'Institut Europeu de la Mediterrània.

Mitjançant la Llei 1/1989, de 16 de febrer, la Generalitat va crear l'Institut Català d'Estudis Mediterranis amb la voluntat de contribuir a l'estudi i la difusió, dins el país i a l'exterior, de les realitats de l'àrea mediterrània.

Posteriorment, la Llei 10/1995, de 27 de juliol, redefineix aquest Institut convertint-lo en una plataforma de cooperació, diàleg i suport intermediterranis en camps diversos i passà a denominar-se Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació.

La disposició final cinquena de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives autoritza el Govern per procedir a la dissolució de l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació, un cop creat un consorci on s'integraria el patrimoni de l'institut dissolt. D'aquesta manera es redueix notòriament la complexitat que comporta el procés de liquidació dels béns i els drets, amb l'aportació d'aquest patrimoni i dels seus recursos humans a la nova entitat, la qual assumirà la continuïtat de les activitats realitzades per l'Institut.

De conformitat amb els articles 6.5 i 11.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'aprova el conveni de col·laboració entre el Govern de l'Estat, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, el qual té per l'objecte la creació d'un consorci sota la denominació d'Institut Europeu de la Mediterrània.

1.2 L'Institut Europeu de la Mediterrània té com a finalitat fomentar els intercanvis i el coneixement mutu entre les societats i les cultures mediterrànies, i contribuir a la construcció d'un espai euromediterrani de pau i estabilitat, prosperitat compartida i cooperació i diàleg entre cultures i civilitzacions.

1.3 S'aproven els Estatuts de l'Institut Europeu de la Mediterrània, els quals es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

Es dissol l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació.

Article 3

S'integra a l'Institut Europeu de la Mediterrània el patrimoni i els recursos humans de l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació. Amb aquesta finalitat, es traspassa al consorci el pressupost assignat a l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació durant aquest exercici.

Article 4

L'Institut Europeu de la Mediterrània se subroga en la posició jurídica de l'Institut Català de la Mediterrània d'Estudis i Cooperació en els drets i obligacions que derivin dels contractes vigents per a l'adjudicació de béns i la prestació de serveis o en qualsevol altre acord, conveni o contracte subscrit per aquesta entitat amb relació a la gestió de les seves funcions.

Disposicions finals

Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 d'abril de 2002

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Artur Mas i Gavarró

Conseller en cap

Annex

Estatuts de l'Institut Europeu de la Mediterrània

- 1 Naturalesa i règim jurídic

1.1 L'Institut Europeu de la Mediterrània és una entitat de caràcter consorcial amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat jurídica per a la realització dels seus objectius.

1.2 El consorci té caràcter voluntari i indefinit i es regeix per aquests Estatuts i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació.

- 2 Objecte

L'Institut Europeu de la Mediterrània té per objecte la gestió dels serveis i la realització de les activitats previstes en els presents Estatuts.

- 3 Funcions

Per al compliment del seu objecte, correspon a l'Institut Europeu de la Mediterrània l'exercici de les funcions següents:

  1. Actuar com a centre d'estudis i prospectiva mediterrània, al servei de les administracions públiques, les empreses, entitats i associacions que projectin les seves activitats a l'àrea mediterrània.

  2. Actuar com a observatori del procés euromediterrani i impulsar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR