DECRET 69/1996, de 20 de febrer, de creació de la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Govern de la Generalitat de Catalunya, conscient de la importància de fomentar un ensenyament universitari de qualitat per al desenvolupament de la societat catalana, i en commemoració dels deu anys de l'efectivitat dels traspassos de serveis a la Generalitat de Catalunya en matèria d'universitats, vol instaurar un premi a l'excel·lència en l'exercici de la docència universitària.

Aquesta Distinció porta el nom de Jaume Vicens Vives, il·lustre historiador que va saber apropar la recerca a la docència, que va dur a terme una intensa tasca de formació d'universitaris I de publicació de textos, i que va viure amb intensitat la vida universitària, compromès amb la societat catalana.

La Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària es crea, doncs, amb la finalitat d'honorar el professorat universitari i els departaments universitaris que sobresurtin per la seva contribució en la millora de la qualitat de la docència, especialment per la seva tasca en la renovació de la docència i l'especialitat, la formació de professors, com també per l'elaboració de manuals i materials docents al servei dels universitaris.

La distinció també pretén ser un estímul per al col·lectiu de professorat i per als departaments universitaris que treballen per introduir elements de qualitat i de perfeccionament en l'exercici de la responsabilitat que tenen encomanada de formar els futurs científics i professionals de Catalunya.

Per tant, a proposta del conseller de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Concepte Es crea la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària amb la finalitat de premiar l'excel·lència en la docència universitària.

Article 2

Característiques Els receptors de la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària rebran una medalla d'argent que tindrà les característiques i dimensions que es detallen a l'annex d'aquest Decret.

Article 3

Compensació econòmica La Distinció inclou una compensació econòmica de cinc milions de pessetes que s'haurà de destinar a projectes d'innovació o de millora docent, a decisió del guardonat. L'import s'ingressarà al pressupost de la universitat corresponent.

Article 4

Premi individual o col·lectiu La Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR